Londoni járatot nyit a Garuda Indonesia: az indonéz nemzeti légitársaság heti hat alkalommal tervez közlekedni Dzsakarta és London-Gatwick repülőtere között – tudta meg a BusinessTraveller magazin.

A járatnyitás pontos dátuma egyelőre nem ismert, de a gatwicki repülőtér üzemeltetője azt a tájékoztatást adta, hogy a Garuda Indonesia még az idén, a negyedik negyedévben megkezdi a járat üzemeltetését. Az útvonalra a légitársaság a vadonatúj Boeing 777-300ER típusú repülőgépeit tervezi szolgálatba állítani.

A Garudának összesen tíz darab B777-300ER típusra van rendelése. Az első gép várhatóan 2013 júniusában érkezik a flottába.

A délkelet-ázsiai ország és Nagy-Britannia között jelenleg nincs közvetlen légi összeköttetés, ezért a járatnyitás hírét nemcsak a London-Gatwick repülőtér vezérigazgatója, Stewart Wingate, hanem a brit miniszterelnök, David Cameron is üdvözölte.

A Garuda Indonesia útvonalhálózatában jelenleg egyetlen európai város, Amszterdam szerepel – az is csak Abu-Dhabi érintésével, de a Boeing 777-esek forgalomba állításával a légitársaság újabb desztinációkkal tervezi bővíteni kínálatát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!