Hosszú távú járatokat kínáló diszkont leányvállalatot indítana a német Lufthansa. Az új társaság Airbus A340-300 típusú utasszállítókkal működne, melyekkel elsősorban az anyacég által kiválasztott távolabbi útvonalakra biztosítana nagyobb választási lehetőséget az utazók számára.

A Lufthansa egyik Airbus A340-300-as repülőgépe gurulás közben a müncheni repülőtéren. (Fotó: Rimóczi Roland - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Lufthansa egyik Airbus A340-300-as repülőgépe gurulás közben a müncheni repülőtéren.
(Fotó: Rimóczi Roland – AIRportal.hu)

A Ch-Aviation információi alapján a Lufthansa összesen 9 darab négyhajtóműves repülőgépet alakítana át, melyek fedélzetén redukálnák a business osztály méretét, és inkább a turista osztályra fektetnének nagyobb hangsúlyt.

Az első járatok akár már 2015 nyarán elindulhatnak olyan desztinációkra, amelyeken a Perzsa-öböl arab légitársaságai miatt a német nemzeti vállalat hatalmas piacot veszített. Az új légitársasággal így megpróbálnának ismételten betörni az olyan célpontokra, mint India, a Karib-térség, Thaiföld és Tajvan.

Egyes feltételezések szerint annak a lehetősége is fennáll, hogy nem egy új társaság keletkezik majd, hanem a Germanwings fogja átvenni a Lufthansa által leadott A340-es gépeket, mely bővítéssel együtt a low-cost fiókvállalat düsszeldorfi bázisán is jelentős fejlesztések kerülnek megvalósításra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az üzemeltetéssel kapcsolatos tárgyalások már meg is kezdődtek a személyzettel, valamint az érintett repülőterek vezetőségeivel, hogy az új szervezet valóban a lehető legalacsonyabb árak mellett tudjon majd működni.

Az Airbus A340-300-as típusából egyébként jelenleg is mintegy 19 darab repül a Lufthansa festésében, további 6 darabot viszont már korábban leállított a vállalat, ugyanis a négy hajtómű miatt viszonylag költséges a típus működtetése az utóbbi időkben egyre csak növekvő üzemanyagárak mellett.

A típus pótlására elsősorban az európai repülőgépgyár A330-300-as típusát részesítette előnyben a német cég, melyek átvételével párhuzamosan egyre több A340-es kerül leállításra.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!