Hamarosan kivonja utolsó, jelenleg még a flottájában szolgáló Boeing 767-300ER típusú repülőgépeit a LOT lengyel légitársaság, mivel a hosszú távú géppark várhatóan már júliusban kiegészül az ötödik Boeing 787 Dreamlinerrel.

A nemzeti légitársaság még három darab B767-est üzemeltet, melyek mellé egy HiFly Airbus A330-as és egy-egy Euroatlantic B777-est és B767-est repülőgépet is béreltek az elmúlt időszakban, hogy a Dreamlinerek üzemképtelensége által okozott kapacitás kiesést ellensúlyozni tudják. A B787-esek azóta újra szolgálatba álltak, így a bérelt gépek visszakerültek a bérbeadó vállalatokhoz. A LOT-flotta pedig a tervek szerint július végére kiegészül az ötödik, már módosított akkumulátorral szerelt Boeing 787-essel is, amely az SP-LRE lajstromjellel fog üzemelni.


A Boeing 767-esek a LOT zászlóshajói voltak az elmúlt két évtizedben, ám a komoly anyagi nehézségekkel küzdő légitársaság a sokkal gazdaságosabb Dreamlinerek üzemeltetésében látja a jövőt. A cég vezetősége reméli, hogy az új típus majd nyereségessé teszi a hosszú távú járatokat.

A LOT eredetileg 2013 márciusában tervezett megválni a korosodó szélestörzsű gépeitől, ám a Boeing 787-es akkumulátor problémái miatt kénytelenek voltak tovább üzemeltetni a típust. Amennyiben a Dreamlinerek megfelelően teljesítenek az első 767-es várhatóan augusztus 10-e után hagyja el varsói bázisát, immáron végleg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!