A LOT Polish Airlines és a Vienna Airport együttműködésének eredményeképp jött létre az a gépbemutató ma Bécsben, amelyre a lengyel légitársaság a retro festésű Embraer E-175 típusát hozta el az osztrák fővárosba, hogy menetrendszerű járatának teljesítésén kívül a meghívottak közelről is megtekinthessék a különleges gépet.

Kapcsolódó cikk, előzmény Retro festésű repülőgéppel ünnepel a LOT

Az SP-LIE lajstromot viselő Embraer már többször is megfordult Bécsben mióta a LOT áprilisban bemutatta az alapításának idei 85. évfordulójának tiszteletére látványos múltidéző festésbe bújtatott repülőgépet.

A mai nap délelőttjén azonban a lengyel légitársaság a schwechati repülőtér-üzemeltetővel együttműködésben szándékosan a különleges festésmintát viselő gépet közlekedtette bécsi járatán. Az Embraer E-175-öst a LOT és a Vienna Airport, valamint a sajtó képviselői mellett tíz meghívott repülőgépfotós is megtekinthette, beleértve a fedélzetet is.

A gép menetrendjének megfelelően reggel 08:45-kor érkezett Bécsbe és 09:50-kor már útját is vette vissza, a lengyel fővárosba, de mindenképp kedves és példaértékű, hogy a jövőben hasonló programok szülessenek, akár a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren is.

A retro festésű LOT repülőgép szolgálatba állása óta egyébként már budapesti járatot is teljesített, első alkalommal április 18-án, egy pénteki napon, amikor egy véletlen egybeesés folytán csaknem egyszerre volt jelen a Liszt Ferenc repülőtéren az akkor szintén vadonatúj Air Malta retro A320-asával és a KLM Royal Dutch Airlines retro Boeing 737-800-asával is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A lengyel légitársaság legutóbb 2013. január 11-én rendezett hasonló programot Budapesten, akkor a legújabb szélestörzsű típusukat, a Boeing 787-8 Dreamlinert mutatták be.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!