A LOT lengyel légitársaság az elmúlt hónapban kapta meg a lengyel kormány 127 millió dolláros kölcsönét, mely biztosítja a vállalat további működését. Ezzel párhuzamosan azonban a légitársaságot 93%-ban birtokló, lengyel állam radikális flottacsökkentést és létszámleépítést tervez, annak érdekében, hogy a céget újra nyereséges pályára tudják állítaniadta hírül az ATW Online légiközlekedési hírportál.

A The Wall Street Journal Europe által közölt, a lengyel kabinet egyik miniszterének szavai alapján, a kormány minden eszközt bevet a légitársaság működésének fenntartására. Azonban Donald Tusk miniszterelnök elmondta, hogy a kormány nem hajlandó bármi áron megmenteni a vállalatot.

Az előzetes tervek szerint a légitársaság alkalmazottainak 30%-tól kívánna megválni, míg a jelenleg 40 gépes flottát 25-re csökkentené. A LOT vezetősége – az ATW Online megkeresésére – a következőket mondta: “Nem nyilatkozhatok a most megjelent hírekkel kapcsolatban, azonban az elkövetkezendő napokban várható bejelentés a kincstári minisztérium által.”

A lengyel nemzeti légitársaság utasszáma 2012 utolsó negyedévében 20%-kal esett viszza, a cég 2012. évi vesztesége eléri a 65 millió dollárt. A Star Alliance tag légitársaság már évek óta keres potenciális befektetőket, egyelőre siker nélkül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!