Részesedést vásárolna egy low-cost cégben a Royal Jordanian Airlines, középtávon pedig akár teljesen meg is venné azt.

Fotó: AIRportal.hu

Stratégiai együttműködő partnert keres és részesedést is vásárolna egy low-cost légitársaságban a Royal Jordanian sőt, középtávon akár teljesen át is venné azt.

A tranzakcióra csak azután kerülhet majd sor, hogy a cég végrehajtotta a vezetés által nemrég elfogadott átszervezési tervet, amelynek keretében új járatok indulnak, a profittermelő képesség pedig hosszabb távon is biztosított lesz.

A cég emellett 2025-re szeretne egy olyan légitársaságot találni, mellyel széleskörű partnerségre léphet, az esetleges jelöltek azonban még nem kerültek megnevezésére, és tárgyalások sem kezdődtek még el.

Kell még egy Dreamliner, de csak nyáron

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint arról lapunk is beszámolt, a Royal Jordanian nemrég törölte nyolc darabos Boeing 787-8 Dreamliner megrendeléséből az utolsó példányt, vagyis a cég a már átvett hét gépen felül többet nem kíván vásárolni. A cég közlése szerint azért, mert nyolc Dreamlinert már nem tudna gazdaságosan üzemeltetni.

Ennek az állításnak némileg ellentmondva a légitársaság nemrég bejelentette, a nyári főszezonokban további egy 787-9 méretű szélestörzsű jól jönne az útvonalhálózaton. Lehetséges, hogy hamarosan lízingelni fog majd egy nagyobb Dreamlinert a jordániai cég.

Emellett hamarosan pályázatot írnak majd ki keskenytörzsű repülőgépek vásárlására, mivel a vezetőség le szeretné váltani a jelenlegi Embraer E190-esekből és Airbus A320 típuscsaládú gépekből álló flotta egy részét, egységesítve azt. A tenderen való indulási követelményeket várhatóan még 2018 első felében nyilvánosságra hozzák majd.