Szeptembertől mexikóvárosi útvonalán is bevezeti Boeing 747-8 Intercontinental típusát a Lufthansa. Az Air Transport World értesülései szerint a későbbiek folyamán pedig Chicago és São Paulo lehetnek a következő, a négyhajtóműves típus által teljesített újabb desztinációk.

A Lufthansa frankfurti bázisáról üzemelteti az Intercontinentalokat. A nyolc gépet számláló flotta jelenleg Los Angeles, Washington D.C., Hong Kong, Bengaluru, Delhi és Miami repülőtereire közlekedik. Ezekhez a célállomásokhoz csatlakozik szeptemberben Mexikó fővárosa.

Christoph Franz, a Lufthansa elnök-vezérigazgatója arról is beszámolt, hogy már folynak az egyeztetések a Boeinggel a 747-8-asok teljesítményének növelése érdekében. Mint arról korábban beszámoltunk (lásd kapcsolódó cikkünk) a korai gyártású Intercontinentalokon tavaly ki kellett iktatni a vízszintes vezérsík üzemanyagtartályait, mert strukturális hibából eredően vibrációs jelenség keletkezett a repülés során.

A hatótáv teljesítmény csökkenésével járó diszfunkció javításán a Boeing már javában dolgozik. Legutóbb májusban, a típushoz készülő teljesítmény javító csomag (PIP) berepülő programjának kezdetekor számolt be róla a vállalat, hogy a tanúsító eljárást egyben a vezérsík tartályait érintő korrekció hitelesítésével is egybekötik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!