A Lufthansa 2015. július 28-tól új díjszabást vezet be európai járataira. A különféle szolgáltatáscsomagokat kínáló és díjszabású háromféle jegyopció – Light, Classic és Flex – 2015. október 1-től elérhető a légitársaság németországi és európai járatainak turistaosztályán, ahol az utasok egyedi igényeik szerint választhatnak a szolgáltatáscsomagok közül. A rugalmasságot tovább növeli, hogy a lefoglalt jegyek később egyéni igények szerint kiegészíthetők egyéb szolgáltatásokkal.

Ugyanazon a széken ül a "fapados" és a business utas is, a prémium osztályon a középső ülések üresek. | © AIRportal.hu

Ugyanazon a széken ül a “fapados” és a business utas is, a prémium osztályon a középső ülések üresek.

Jens Bischof, a német légitársaság igazgatósági tagja és kereskedelmi vezérigazgató-helyettese elmondta: „Minden utazó álma, hogy csak azért a szolgáltatásért fizessen, amelyet ténylegesen igénybe is vesz. Új díjszabásunkkal éppen ezt tesszük utasainkért.

A rugalmasan kialakított rendszernek köszönhetően a jövőben minden utas az általunk kínált különböző szolgáltatásokból választva, egyénileg szabhatja saját igényeire utazását. A Light, Classic és Flex díjszabás átláthatóbb a korábbinál és Európán belül választási lehetőséget kínál a turistaosztályon utazó ügyfeleinknek a repülőjegy árának kiválasztásában.”

Az új díjszabási koncepció bevezetése része a Lufthansa értékesítési stratégia-reformjának.

A különböző díjszabású csomagok elsősorban az ingyen feladható poggyászok mennyisége, a kívánt ülés kiválasztásának lehetősége, a jegyek átfoglalása és törlése területén különböznek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A teljes új koncepció tartalmazza az abszolút rugalmas üzleti osztály és a turistaosztály három új díjszabású repülőjegyét.

A Lufthansa minden új díjszabású csomagjának része magán a repülőúton kívül, hogy az utasok kézipoggyászt vihetnek a fedélzetre, ingyen italt és snacket szolgálnak fel nekik a fedélzeten, kiválaszthatják ülésüket amennyiben indulás előtt 23 órával jelentkeznek be a járatra, és pontokat gyűjthetnek a Miles & More törzsutas-programban.

A turistaosztály három új jegyopciója foglaláskor mindig elérhető, a hozzájuk tartozó szolgáltatások világosak és átláthatóak. Így arra is van lehetőség, hogy az utas az oda- és a visszaútra eltérő díjszabást válasszon. Az utasok ezentúl bármikor igényelhetnek további szolgáltatásokat a már megváltott jegyhez külön is, ilyen például nagyobb lábtérrel rendelkező ülés kérése, vagy a jegy átváltása business osztályra.

Szép táblázatokban próbálja emészthetővé tenni az új rendszert a cég

 | © AIRportal.hu

 | © AIRportal.hu

Fapados színvonaltól a luxusig válogathat az utas

Economy Light

Az október 1-től elérhető új Light opció azoknak az utasoknak lesz a legkedvezőbb, akik kizárólag kézipoggyásszal utaznak és semmilyen átfoglalási és visszatérítési lehetőséggel nem szeretnének élni. Jens Bischof elmondta: „Jelenleg utasaink harmada utazik csupán egy kézipoggyásszal Európán belül.” A Light díjszabású jegyek már 38 700 forintos ártól foglalhatók oda-vissza útra. Ezzel a jeggyel átfoglalási és visszatérítési lehetőség nem jár. Az alap jegyhez igény esetén az utas utanként 4700 forintos induló díjért feladhat még egy poggyászt, vagy 3100 forinttól foglalhat ülést magának. Mindezt a foglalástól számítva a járat indulásáig bármikor megteheti.

Economy Classic

A Classic díjszabás egy ingyen feladható csomagot tartalmaz 23 kg-ig, emellett lehetővé teszi, hogy az utas már a foglaláskor kiválassza a kívánt ülést. Emellett ez a változat rugalmasabb, mint a Light opció, mivel ebben az esetben további díjfizetés ellenében az adott útvonalon lehetőség van átfoglalásra. A Classic díjszabású jegyek 51 300 forintos ártól foglalhatók oda-vissza útra.

Economy Flex

A Flex díjszabás alapvetően azokra az utasokra koncentrál, akik maximális rugalmasságot igényelnek utazásaik során. Amellett, hogy a kívánt ülés ebben az esetben is már foglaláskor kiválasztható, a Flex opcióval a jegy díjmentesen átfoglalható, illetve az útvonal is megváltoztatható. Amennyiben az eredetileg foglalt kategóriában már nincs szabad hely, akkor egy esetleges ráfizetés szükségessé válhat. Ebben az opcióban a gyakran utazók 50%-kal több bónuszpontot gyűjthetnek a törzsutasprogram keretében. A Flex díjszabású jegy a Classic-hoz képest útvonaltól függően 19 000 – 50 000 forinttal kerül többe.

Business Class

A turistaosztály három új díjszabású opciója mellett az üzleti osztály továbbra is minden járaton elérhető lesz és továbbra is tartalmazza az ehhez a kategóriához tartozó megszokott szolgáltatásokat és előnyöket. Ilyen például a váróhasználati lehetőség, két darab 32 kg-os csomag ingyenes feladása, ülőhelyfoglalás, nagyobb személyes tér a szomszédos ülés szabadon hagyásával, vagy az elsőbbségi beszállás. Újdonság, hogy ezentúl az erre az osztályra megváltott jegy rugalmasan és ingyenesen átfoglalható, illetve törlés esetén ingyenesen visszatérítik a jegy árát. Amennyiben az eredetileg foglalt kategóriában már nincs szabad hely, akkor bizonyos esetekben a ráfizetés szükségessé válhat. A Lufthansa üzleti osztályát, amely a légitársaság prémium ajánlata, elsősorban üzleti ügyfelei és az igényes, szabadidős céllal utazók számára kínálja. Jegyek ebben a kategóriában mindössze 133 000 forinttól elérhetőek, oda-vissza útra.

A Lufthansa új díjszabási koncepcióját tagvállalatával, az Austrian Airlines légitársasággal egyszerre vezeti be. A Swiss már június vége óta az új rendszer szerint értékesíti jegyeit, a Brüssels Airlines pedig 2014-ben vezette be különböző díjszabásait. A hosszú távú járatokra szóló repülőjegyek árazása nem változik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!