Az adventi időszakban és az ünnepek alatt a Lufthansa hagyományos karácsonyi menüvel, desszertekkel és csillogó díszekkel varázsol ünnepi hangulatot utasai számára. A First és a Business osztály utasainak a személyzet a hagyományokhoz híven sült libát szolgál fel vöröskáposztával és krumplis gombóccal a Németországból induló nagy távolságú járatokon – adta hírül közleményében a légitársaság.

Johanna Maier osztrák mesterszakács már novemberben elkezdte összeállítani a finomabbnál-finomabb adventi menüket ezekre a járatokra. A „téli gasztronómiai üdvözlet a hegyekből” szlogen jegyében készülő ételeket ‘lélekmelegítő’ fűszerek, köztük fahéj, szegfűszeg, gyömbér, bors, chili és curry ízesítik. A menüt édes karácsonyi keksz és aperitifként likőr teszi teljessé. A hangulathoz igazodva a „Tűz és jég” című filmklasszikus fut repülés közben a szórakoztató csatornán.

Az idén a Lufthansa több mint 327 ezer csokoládét, 300 ezer zacskó kekszet, 100 ezer karácsonyi pástétomot és számos egyéb apró ajándékot oszt szét gépei fedélzetén. A kabin első részén adventi koszorúk teremtenek ünnepi hangulatot. A koszorúkat a szigorú biztonsági követelmények miatt tűzálló műanyagból készítették és alkotórészeiket speciális bevonattal látták el. Az 35 cm átmérőjű koszorúk aranyozott díszei az otthoni ünnepi dekoráció stílusát idézik. A gyerekek december 17. és 24. között minden útvonalon kedves rénszarvas-figurát kapnak a Lufthansától.

Fotók: Lufthansa

Természetesen a Lufthansa várói sem maradtak ki a karácsonyi díszítésből. A szemet gyönyörködtető látvány mellett a légitársaság marcipán- és nugátdesszertekkel „édesíti meg” az első osztályú váró és az első osztályú terminál vendégei számára a várakozást. Az adventi időszakban a Business és a Senator váróban a Lufthansa hagyományos német gyümölcskenyeret (stollent), mézeskalácsot, karamellizált mandulát és egyéb karácsonyi süteményeket és kekszeket szolgál fel. A Müncheni Repülőtér First Class várójában téli különlegességeket kínáló hagyományos adventi vásár várja az utasokat. A Lufthansa összesen mintegy 98 ezer csokoládé érmét, közel 50 ezer karácsonyfadíszt és 30 ezer csokimikulást oszt ki a váró vendégei között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fotók: Lufthansa

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!