Magyar utasok jártak pórul a Lufthansa csütörtöki München – Bodrum járatának Budapesten történt útmegszakítása következtében.

A Lufthansa D-AIPK lajstromjelű Airbus A320-211 típusú repülőgépe pár héttel az esetet megelőzően a müncheni repülőtéren. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Lufthansa D-AIPK lajstromjelű Airbus A320-211 típusú repülőgépe pár héttel az esetet megelőzően a müncheni repülőtéren. (Fotó: AIRportal.hu)

Amint arról korábban beszámoltunk, Budapesten szállt le csütörtökön, nem sokkal 13 óra után a Lufthansa LH1788 számú, München – Bodrum járata, mert a személyzet füstszagot, vagy más, ismeretlen eredetű szúrós szagot észlelt.

A D-AIPK lajstromjelű Airbus A320-211 típusú repülőgép személyzete a szerbiai Újvidék (Novi Sad) felett fordult Budapest irányába és kezdte meg a süllyedést. A repülőgép gond nélkül leszállt Ferihegyen.

A gépet a Lufthansa Technik Budapest hangárjában vizsgálták át, a járat 6 fős személyzetét saját kérésükre pedig egy budapesti kórház toxikológiai osztályára szállították vizsgálatokra.

A magyar utasok Airbus helyett egy emeletes busszal érkeztek Budapestre

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa a legflottabbul próbálta megoldani a helyzetet, azonban a budapesti utasok szempontjából végül nem a legjobban sült el a dolog.

A menetrend szerint, csütörtökön 23:05-kor Münchenből Budapestre érkező, LH 1682 Budapesten éjszakázó járatát törölte a légitársaság, hogy a péntek reggeli 06:40-kor Budapestről Münchenbe tartó LH 1683-as járaton a csütörtökön útmegszakítást végrehajtó, idő közben átvizsgált/megjavított D-AIPK lajstromjelű gépet repülje vissza Münchenbe.

A csütörtök este Münchenből Budapestre tartó, törölt járat utasainak nagy részét Bécsbe vitte át a légitársaság, akik a terv szerint a Lufthansa csoporthoz tartozó, Austrian Airlines OS 717 számú járatával érkeztek volna Budapestre csütörtökön 22:05-kor, azaz az eredeti érkezésnél még korábban.

A magyarok pechére azonban Austrian járatot – ismeretlen okokból – szintén törölték és azt közölték az ott tartózkodó körülbelül 60 utassal, hogy busszal fogják őket Budapestre szállítani.

Ezt a legtöbben elfogadták, azonban néhányan inkább Bécsben maradtak – tudta meg az AIRportal.hu a járat egy utasától. A busz hajnali 1 után érkezett Budapest belvárosába.

Az AIRportal.hu később úgy értesült, hogy a Lufthansa a LH 1679-es járatszámú, Budapestről Münchenbe induló járatát is törölte, ez a gép vitte a Budapesten útmegszakítást végrehajtó járat utasait tovább a törökországi Bodrumba. Az esti órákban pedig érkezett egy „extra” járat Münchenből Budapestre utasok nélkül, amely feltehetően alkatrészt szállított a meghibásodott repülőgéphez.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!