Sztárépítész tervezte luxus repülőteret készül megvalósítani a Vörös-tenger északnyugati partjainál Szaúd-Arábia, a légikikötő egy teljesen új üdülőhelyet szolgál majd ki.

Az Aerotelegraph cikke szerint az Amaalának hívott, egyelőre tervezőasztalon létező, 4 ezer négyzetkilométeres üdülőkörzetet egy természetvédelmi területen akarják felépíteni, ahová 2500 hotelszobát és 800 villát, apartmant képzeltek.

Mivel a legközelebbi repülőtér is közel 100 kilométerre, Neomban van, a tervezők egy saját repülőteret is álmodtak a szállodákhoz, amelyek fő profilja a wellness, a sport, a művészet és a kultúra lesz, mindez luxuskivitelben.

Az állami befektetéssel pénzelt projekt részeként megépülő nemzetközi repülőtér formavilágát a brit sztárépítész, Norman Foster álmodta meg, a “délibáb-hatású” épületet a környező sivatagi környezet ihlette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A különleges, “tüskés” terminálépület a videók alapján tágas, de mégis emberi léptékű lesz, és többféle művészeti alkotás is díszíteni fogja, a privát gépek számára klimatizált hangárokat alakítanak ki.

A projekt menedzsere azt mondta, a repülőtér a “luxus élő megtestesülése” lesz.

A tervezőiroda szerint az utasélmény olyan lesz, mintha az ember egy privát klubban járna. Ahogy az egész területen, úgy a reptéren is művészet és wellness veszi majd körbe az ide látogatókat, hogy egységes legyen a vendégek benyomása a teljes komplexumról.

Arról nincsenek információk, hogy pontosan mennyibe fog kerülni a teljes projekt, a repülőteret 2023-ban szeretnék átadni, és évi egymilliós utasforgalomra számítanak az átadás utáni első évben.