Két újabb célállomást jelentett be az Emirates, melyeket a nyár közepétől már a legnagyobb típusával, az Airbus A380-asokkal kíván kiszolgálni. A választás ezúttal Düsseldorf és Madrid városaira esett.

Münchenbe napi ketszer is repülnek az Emirates A380-asai. (Fotó: Kovács Gábor - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Münchenbe napi ketszer is repülnek az Emirates A380-asai. (Fotó: Kovács Gábor – AIRportal.hu)

Az Emirates tájékoztatása alapján 2015. július 1-jétől a társaság 055-ös, Dubaj – Düsseldorf viszonylaton közlekedő járatát fogja majd kiszolgálni a legnagyobb Airbus típus, míg a spanyol fővárosba egy hónappal később, augusztus 1-jén fog először menetrend szerint közlekedni az EK141 hívójelű A380-as.

A most bejelentett változtatásokkal együtt összesen 13-ra nő azon európai desztinációk száma, melyet az Emirates az Airbus A380-as utasszállítóval teljesít.

Az arab vállalat jelenleg 57 darab, háromosztályos elrendezésű Superjumbót üzemeltet a világ 34 pontjára. A gépek mindegyike 519 utast tud a fedélzetére venni, amelyek közül 14-en az első osztályon, 76-an az üzleti osztályon, és 419-en pedig a turista osztályon foglalhatnak helyet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Emirates folyamatosan veszi át az újabb példányokat a típusból, sőt a múlt héten a vállalat vezérigazgatója megerősítette, hogy amennyiben az Airbus elindítja az A380neo programot, akkor további száz darab kétszintes utasszállító vásárlása mellett kötelezné el magát.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!