Akár 8 darab Boeing 737-400-as cargo repülőgép érkezhet hamarosan a Farnair flottájába, melyeket magyar lajstromozás alatt fog repülni a légitársaság magyarországi leányvállalata. A Farnair Europe által beszerzésre kerülő Boeing 737-es repülőgépek cargo-géppé történő átkonvertálását az amerikai Aeronautical Engineers (AEI) végezheti el.

A légitársaság egyelőre 4 darab gépet vesz át, de máris kilátásba helyezték további 4 példány átalakítását. A repülőgépek az AIRportal.hu-hoz eljutott információk szerint a magyar leányvállalathoz, Farnair Hungary-hez fognak kerülni.

Az első repülőgép, mely egy megnövelt felszállósúlyú Boeing 737-400-as, már idén augusztusban átesik az átalakításon az AEI cég központjában. A szerelőhangárban a Boeingek törzsének bal oldalán egy 2,18 * 3,56 méteres cargoajtót alakítanak ki, valamint a rakodóteret is felszerelik a paletták mozgatását könnyítő görgős padlózattal.

Guy Girard, a Farnair vezérigazgatója kiemelte, hogy a Boeing repülőgépek üzembeállítása jelentősen fel fogja lendíteni a cég üzemelését, és még szélesebb szállítógép palettát fognak tudni felsorakoztatni a különböző igények kielégítésére. A repülőgépek kialakítása és teherbírása lehetővé teszi, hogy nem csak európai, de távolabbi desztinációkra is bővíteni tudja járathálózatát a Farnair.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az átalakított Boeing 737-400SF repülőgépek 11 palettát lesznek képesek a fedélzetükön elszállítani. (Grafika: AEI/Farnair)


Az új repülőgépek típusmegjelölése Boeing 737-400SF lesz. A gépek maximálisan 11 palettát lesznek képesek a fedélzetükön elszállítani. A repülőgépeket rendkívül gyorsan át lehet alakítani úgy, hogy szinte bármilyen típusú rakodó palettát biztonságosan rögzíteni tudjanak, akár vegyes konfigurációban is.

A Boeing 737-400SF repülőgépeket a cég magyarországi leányvállalata fogja üzemeltetni és a tervek alapján magyar lajstromjelet fognak kapni.

A Farnair légitársaság jelenlegi flottája:
6 darab ATR 72-200 ( Nagy rakodóajtóval szerelt )
6 darab ATR 72-200 ( Alsó rakodóajtóval szerelt )
1 darab ATR 42-320 ( Utasszállító verzió )
1 darab ATR 42-320 ( Áruszállító verzió )
1 darab Beech 1900C
1 darab Beech 1900D
Forrás: farnair.com

A Farnair Europe egyik ATR 42-es típusú repülőgépe Zürichben. (Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!