Nem mindennapi módon mutatkozott be az új bosnyák légitársaság, a Bosnian Wand Airlines. A fuvarozó 2015. január 9-től szeretett volna menetrendszerinti járatokat üzemeltetni, ugyanakkor a személyzet képzésének elhúzódása miatt az egész program várhatóan egy hetet csúszik.

A Bosnian Wand Airlines Airbus A321-es gépe Szarajévóban. (Fotó: EX-YU Aviation) | © AIRportal.hu

A Bosnian Wand Airlines Airbus A321-es gépe Szarajévóban. (Fotó: EX-YU Aviation)

A sajtótájékoztató, és az ünnepség a késedelmek ellenére meg lett rendezve a légitársaság bázisrepülőterén, Szarajevóban, sőt az Air Mediterrainee-től rendelt Airbus A321-es repülőgép is bemutatásra került a helyi média számára.

Az előzetes tervek alapján a Bosnian Wand Airlines (BWA) Amszterdamba és Göteborgon keresztül Stockholmba indított volna menetrendszerinti járatokat, de a repülőgép üzemeltetéséhez szükséges személyzet, valamint a földi kiszolgálásban részt vevő személyek továbbképzése miatt a cég vezetősége kénytelen volt az indulást elnapolni – értesült az EX-YU Aviation hírportál.

A BWA szóvivőjének elmondása alapján a társaság vasárnap induló Szarajevó – Athén járata sem fog még felszállni, csak a következő héten várható az üzem megkezdése.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság a nehéz kezdet ellenére ambíciózus tervekkel rendelkezik, ugyanis már az európai útvonalhálózat kiterjesztéséről, valamint hosszú távú járatok indításáról is szó esett, amellett, hogy Svédországból akár Szarajevón keresztül, akár közvetlenül, de összeköttetést biztosítanának a közel-keleti régióba.

A géppark egyelőre csupán a már fent említett 214 üléses Airbus A321-es gépből áll, melyet az Air Méditerranée leányvállalatának égisze alatt, a Hermes Airlines IATA kódjával, ugyanakkor BWA festésben üzemeltet majd a társaság.

A pilótákat a francia chartercég biztosítja, míg a bosnyák fél 28 légiutaskísérő kiképzéséről gondoskodik egyelőre.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!