A téli szünet után május 3-tól folytatja az American Airlines a budapesti üzemet, ekkortól közlekedik újra a Philadelphia és Budapest közti járat.

Az American Airlines az AIRportal.hu megkeresésére közölte: rendkívül elégedettek a budapesti járatokkal is, ezért a következő évi menetrendben is lesz helye Budapestnek a dallasi székhelyű légitársaság térképén.

A közlés szerint a menetrendben nem terveznek változást, a járatok naponta közlekednek majd a két város között, és még jövőre is csak a nyári menetrendi szezonban lesznek elérhetőek. Az utolsó járat 2019. október 26-án indul majd.

Idén a járatok október 27-ig közlekednek.

Bár az American Airlines megkezdi a Boeing 767-300-asok kivonását a flottából, a budapesti jártokat számos más európai célállomással együtt még ezek a gépek repülik a 2019-es nyári menetrendben is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Az American Airlines a múlt héten jelentette be, hogy jelentős bővítést hajt végre a jövő nyári menetrendi időszakban az európai piacon. Három új célállomás válik elérhetővé hálózatukban, Philadelphiából indítanak szezonális járatokat Berlin-Tegelre, Bolognába, illetve Dubrovnikba. Emellett járatot indítanak a Charlotte-München, a Dallas-Dublin, a Dallas-München, Chicago-Athén, Poenix-London Heathrow útvonalakon is.

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb hálózatos légitársasága két ok miatt döntött az európai terjeszkedés mellett. Egyrészt az idén indított budapesti, prágai és velencei járatok a vártnál jobban teljesítenek és jövőre is megmaradnak, másrészt pedig az ázsiai piacon visszavonulót fújnak egyes vonalakon.

Az első Philadelphia – Budapest járatot teljesítő Boeing 767-300-as gurul az állóhelyre. (Fotó: Pollák Gergely via PSH@Facebook)

A teljes éves budapesti üzemelés gátja, hogy a téli időszakban az amerikai légitársaságok inkább a jobban jövedelmező, az amerikaiak által jobban preferált karibi térségbe helyezik át kapacitásaikat.

Az American Airlines hét év után tért vissza idén Budapestre, és ezzel a magyar piacra. Legutóbb a 2011-es év nyári menetrendi időszakának végén, októberben közlekedtek a magyar fővárosba New York-JFK-ről szintén Boeing 767-300-asokkal. A járatot a 2012-es menetrendben már nem újították fel, mert a ráhordást biztosító, oneworld légiszövetségi partner, a Malév 2012 februárjában csődbe ment.