A többi között a budapesti járatát is újraindítja május 4-étől a KLM, a holland légitársaság emellett 25 interkontinentális útvonalán ismét közlekedik majd, de lesz, ahová csak árut szállít.

A légitársaság lapukhoz eljuttatott közleménye szerint a jövő hétfőtől újrainduló Amszterdam és Budapest közötti járatokat a korábbi Boeing 737-esek helyett Embraer E190-es gépekkel teljesíti, amelyek minden nap reggel 9.15-kor indulnak Amszterdamból, 11.15-kor érkeznek meg, majd délben indulnak vissza Budapestről és 14.05-kor érkeznek meg a schipoli repülőtérre.

A KLM azt tanácsolja, hogy az utasok a foglalás előtt ellenőrizzék a különféle korlátozásokat, amelyek az egyes országoknál eltérők, és bármikor módosulhatnak.

Fotó: AIRportal.hu

Ezzel együtt a KLM új intézkedéseket hozott utasai egészségének megőrzése érdekében. Ha a járatokon kevesen vannak, akkor igyekszik a lehető legtöbb helyet üresen hagyni két ember között, az amszterdami repülőtéren több szolgáltatásért csak bankkártyával lehet fizetni, és a beszállítás kisebb csoportokban történik.

A légiutas-kísérők maszkban és kesztyűben dolgoznak, elkülönített mosdót használnak, valamint gyakran alkalmaznak kézfertőtlenítőt és egyéb extra higiéniai termékeket. Az országok által előírt egészségügyi ellenőrzéseket, lázméréseket a kLM dolgozói és a repülőterek szakemberei közösen végzik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Április 17. óta a KLM egészségügyi ellenőrzési űrlapot biztosít azoknak az utasoknak, akik az amszterdami repülőtérre indulnak az EASA által magas kockázatúnak ítélt országokból. Ezeket az utasokat az válaszaik alapján a holland kormány akár el is tilthatja a KLM gépein repüléstől.

A honlapján lévő közlemény szerint a holland királyi légitársaság május 3-ig 25 interkontinentális útvonalán indít újra járatokat, de ezek közül több csak árut fog szállítani.

Újraindul viszont a KLM hálózatán az utasszállítás egyebek mellett Los Angeles-be, Chicagóba, New Yorkba, Mexikóvárosba, Torontóba, Sao Paulóba, Szingapórba, Tokióba, Szöulba és Hongkongba is.