Rövidesen átveheti első Airbus A380-800 típusú utasszállító repülőgépét a Malaysia Airlines. A négyhajtóműves óriásgép május 9-én érkezett vissza Toulouseba, az Airbus központjába, hogy elvégezzék rajta az átadás előtti ellenőrző teszteket.

Az első, már a Malaysia Airlines színeit viselő Airbus A380-ast Hamburgból repülték át az európai repülőgépgyár központjába. A németországi bázison rendezték be a repülőgép három komfortfokozatot kínáló fedélzetét.

A malájziai nemzeti légitársaság a hónap végén veheti át első, 9M-MNA lajstromú Airbus A380-asát, amelynek addig még át kell esnie az ilyenkor szokásos végső rendszerellenőrző teszteken. A Malaysia Airlines lesz a típus nyolcadik üzembeállítója. A délkelet-ázsiai ország első óriásgépe a légitársaság ütemterve szerint július 1-jével már szolgálatba is áll Kuala Lumpur és London közötti útvonalon.

A vállalat összesen 6 Airbus A380-ast rendelt. A Malaysia Airlines Rolls-Royce Trent 900 típusú hajtóművekkel szerelt Superjumbói összesen 494 utast vehetnek fedélzetükre: 8 első osztályú, 66 business osztályú és 420 turista osztályú utast szállítva. A business ülések, 70 turista üléssel együtt a felső fedélzeten kaptak helyet.

A légitársaság korábbi közleménye szerint a második gépet is a londoni desztinációra állítják szolgálatba augusztus végétől. A harmadik A380-as azonban már másik, Kuala Lumpur és Sydney közötti útvonalon fog közlekedni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Malaysia Airlines vadonatúj zászlóshajója különleges festést fog viselni, jelezvén az új korszak kezdetét. Az első A380-as azonban csak a május végi átadást követően ölti magára exkluzív egyenruháját.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!