Többszörösére nőttek az American Airlines foglalásai egy kiszivárgott levél szerint, az utóbbi napokban már több jegy kelt el, mint 2019-ben ugyanilyenkor. A légitársaság májusra összes repülőgépét újra forgalomba állíthatja.

Az elmúlt hetek tapasztalatairól a légitársaság alelnöke számolt be a dolgozóknak küldött körlevelében. A Twitteren keringő képernyőfotó szerint Maya Leibman azt írta, a járvány kitörése óta az elmúlt napokban a legjobb teljesítményt nyújtotta a légitársaság.

A belföldi járatokon 80 százalék fölött volt az átlagos foglaltság, az egy évvel ezelőttihez képest 150-400 százalékkal nőttek a foglalások, az elmúlt hétvégén már több jegyet adtak el, mint 2019-ben.

AZ American Airlines Airbus A319-ese (Forrás: Wikimedia Commons)

Az alelnök arról is beszámolt, hogy terveik szerint május végéig minden repülőgépüket újra forgalomba állítják. Arra azonban nem tért ki, hogy a szélestözsű repülőgépekkel mit akarnak kezdeni, hiszen az Egyesült Államok beutazási szabályai lényegében nem változtak.

Szintén kiemelte, hogy sikerült 10 milliárd dollár friss tőkéhez jutniuk, amelyből vissza tudják fizetni az államtól felvett hitelt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Maya Leibman figyelmeztetett viszont arra, hogy az árrés az alacsonyabb jegyárak miatt még elmarad az optimálistól. „Hosszú utat kell még megtennünk, de a vonat már elindult az állomásról” – fogalmazott.

Fotó: AIRportal.hu

Mint arról a héten beszámoltunk, az Egyesült Államokban és Kínában is újra elkezdtek drágulni a jegyárak a kereslet felpörgésével, Kínában már előfordul, hogy többe kerül egy jegy májusra, mint 2019-ben, Amerikában még a két évvel ezelőtti átlagár alatt mozog a szint, de jobb, mint tavaly.

Az amerikai repülőtereken az utasok átvilágítását végző Közlekedésbiztonsági Ügynökség többször is 1,5 milliónál több embert léptetett be, a forgalom nagyjából 40 százalékkal maradt el a két évvel korábbihoz képest.