A Sri Lankan Airlines a oneworld szövetség teljes jogú tagjává fog válni 2014. május 1-jén. A csatlakozással a Sri Lanka-i légitársaság lesz az első olyan fuvarozó az indiai szubkontinensről, mely valamelyik nagyobb globális együttműködési programhoz csatlakozik.

A vállalat csatlakozását a hongkongi bázisú Cathay Pacific Airways is támogatta, mely egyben az ilyenkor szokásos felülvizsgálatokat is végezte, amelyek által a oneworld vezetősége, és a tagok is meggyőződhettek arról, hogy egy minőségi szolgáltatásokat nyújtó, a régióban vezető szerepet játszó légitársaság csatlakozik a szövetséghez.

Május elsejétől, a Sri Lankan hűségprogramjában, a FlySmiLes-ban résztvevő utazók, rangjuktól függően már más taglégitársaságok által nyújtott extra szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, mint például a repülőtéri lounge-ok használatát, vagy a repülőjegyekért kapott pontok (mérföldek) gyűjtését.

Így a majdnem 100 ezer tagot számláló program tagjai a Cathay Pacifictől kezdve a brazil TAM légitársaság járatain is élvezhetik a szövetség nyújtotta előnyöket. A platinakártyás utasok az Emerald státuszt fogják a oneworld hűségprogramjában kapni, míg az arany színű kártya Sapphire, a classic kártya pedig a Ruby szintű besorolásnak lesz megfelelő.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Sri Lankan több európai nagyvárosba üzemeltet járatokat. Képünkön a társaság egyik Airbus A330-as repülőgép száll fel a párizsi Charles De Gaulle repülőtérről. (Fotó: Kovács Gábor - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Sri Lankan több európai nagyvárosba üzemeltet járatokat. Képünkön a társaság egyik Airbus A330-as repülőgép száll fel a párizsi Charles De Gaulle repülőtérről. (Fotó: Kovács Gábor – AIRportal.hu)


A oneworld tagjaként Sri Lanka nemzeti légitársasága mintegy 1000 desztinációt tud utasai számára felkínálni a világ több mint 150 országába. Az utazásokhoz pedig a lehető legegyszerűbb, és leggyorsabb átszállásokat biztosítja majd.

A légitársaság egyébként már több taggal kötött együttműködési szerződést, így például a Malaysia Airlines és az orosz S7 Airlines valamennyi járata megkapta a Sri Lankan Airlines járatszámát is. Ezen felül több más fuvarozóval előrehaladott tárgyalásokat folytat hasonló szintű codeshare, azaz járatmegosztási szerződésről.

A Sri Lankan nem az egyetlen légitársaság, mely a rövid időn belül a oneworld szövetséget fogja erősíteni, ugyanis 1 hónappal korábban, március 31-én a brazil TAM és az amerikai US Airways is belép a szövetségbe.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!