Átvette első Airbus A380-800 típusú utasszállító repülőgépét a Malaysia Airlines. A oneworld légiszövetségi tag várományos légitársaság a nyolcadik üzembeállítója a kétemeletes típusnak.

A Malaysia Airlines összesen 6 darab Airbus A380-ast rendelt. A légitársaság választása a hajtóműveket illetően a Rolls-Royce Trent 900-as típusra esett. A malájziai A380-asok összesen 494 utast szállíthatnak háromosztályos fedélzeti komfortfokozatot kínálva. Az első osztályon 8-an, a businessen 66-an, míg a turistán 420-an foglalhatnak helyet.

Az ülések minden osztályon a legmodernebb fedélzeti szórakoztató rendszerekkel vannak ellátva, USB-port és műholdas telefonolási opció is az utasok rendelkezésére áll. Az első és business osztályú ülések ággyá alakíthatóak, míg a turista ülések szélesebbek az eddigieknél – áll az Airbus és a légitársaság közös közleményében.

Az első malájziai Superjumbo, amely a 9M-MNA lajstromot viseli várhatóan július 1-jével áll szolgálatba a Kuala Lumpur és London közötti útvonalon.

A Malaysia Airlines vadonatúj zászlóshajója különleges festést fog viselni, jelezvén az új korszak kezdetét. Az első A380-as azonban csak az átadást követően ölti magára exkluzív egyenruháját.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!