Peter Bellew, a Malaysia Airlines vezetőjét nevezték ki a Ryanair új üzemelési vezérigazgató-helyettesének – közölte a dublini székhelyű diszkont légitársaság lapunkkal.

A Ryanair tájékoztatása szerint az ír szakember lesz a felelős a diszkont légicég minden üzemeléssel kapcsolatos feladatért, így a járatszervezésért, hajózó személyzet biztosításáért és a beosztásokért is.

Bellew ezzel visszatér korábbi kenyéradójához, ahol 2006-tól helyettes járatüzemeltetési vezetőként dolgozott.

A Malaysia Airlines vezérigazgatója azok után érkezik a Ryanairhez, hogy a fapados társaság járattörlési botránya miatt múlt héten lemondott a posztjáról Michael Hickey korábbi üzemeltetési vezető.

A Malaysia Airlines honlapján közölte, hogy meglepte őket a Ryanair bejelentése, mivel Bellew egy szeptember végi sajtótájékoztatón a Ryanairhez távozásával kapcsolatos pletykákra még azt mondta, elkötelezett a Malaysia Airlines mellett, és a légicég rendbe rakása élete nagy műve lehet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Mint ismeretes, a Ryanair októbertől, illetve a téli és nyári menetrendben is több ezer járatot törölt, mert nem tud elegendő személyzetet biztosítani a járatok teljesítésére a szabadságkiadás elbénázása miatt. Először a pontossági mutató romlására hivatkoztak, és a Ryanair azóta is heti rendszerességgel dicsekszik el a legfrissebb, általában 97 százalék körüli pontossági mutatókkal. Annak ellenére, hogy Michael O’Leary is beismerte, ők szúrták el a szabadságok ütemezését.

Peter Bellew 2015-ben érkezett a Malaysia Airlines élére, fő feladata az volt, hogy végrehajtsa az elődje, Chritoph Müller reorganizációs tervét. A Malaysia Airlines 2015-re története legmélyebb válságába sodródott nagyobbrészt a 2014-ben történt két légikatasztrófa miatt. Márciusban a 370-es, Kuala Lumpur-Peking járat tűnt el, amit azóta sem találtak meg, júliusban pedig a 17-es, Amszterdam-Kuala Lumpur járatot lőtték le Ukrajna fölött.