A Malév elnöke a mai sajtótájékoztatón bemutatta a bíróság által a Malév mellé kirendelt rendkívüli vagyonfelügyelőt, Fábián Balázst.

Fábián Balázs a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. vezetője elmondta: mint rendkívüli vagyonfelügyelő került kirendelésre a Malévhoz. A feladatuk a légitársaság vezetésével közösen a cég működésének fenntartása. A likviditási, pénzügyi területen a rendkívüli vagyonfelügyelő irányítja mától a vállalatot.

Dr. Berényi János, a Malév elnöke elmondta, hogy a rendkívüli vagyonfelügyelő átvette a vállalat irányítását. A cég igazgatósága és operatív menedzsmentje a helyén van és együttműködnek a rendkívüli vagyonfelügyelővel a helyzet kezelésében.

A társaság menedzsmentje „megfeszítve dolgozik” a péntekre ígért likviditási terven, amennyiben ez kész van, akkor lehet nyilatkozni arról Fábián Balázs szerint, hogy meddig repülhetnek a Malév gépei. A Malév igazgatósága a holnapi napon ülést tart, ezen fogják értékelni az elkészült tervezetet.

A rendkívüli vagyonfelügyelő mandátuma a cég pénzügyi helyzetének rendeződéséig, vagy a cég felszámolásáról szóló bírósági döntésig tart.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Berényi János elismerte, hogy a csődhelyzetről szóló hírek hatására csökkentek a Malév jegyeladásai. Újságírói kérdésre Berényi megerősítette, hogy a Malév dolgozói megkapják a januári fizetésüket.

A sajtótájékoztató teljes hanganyaga, vágatlanul a helyszínről:

Megnyitás a soundcloud.com-on.

Fábián Balázs, a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. vezetője és Berényi János, a Malév elnöke

A mai sajtótájékoztatót újra nagy érdeklődés övezte

Korábbi cikkeink:
Malév: a bíróság rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki
Berényi: Reméljük, hogy holnap is felszállnak a Malév gépei

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!