Nem születhet semmiről sem érdemi döntés a Malév mai közgyűlésén, ugyanis a résztulajdonos Airbridge tulajdonosai, vagyis Borisz Abramovics nem írt alá vagyonátruházási szerződést a követeléseit üzletrészre váltó Vnyesekonombankkal (VEB). Úgy tudjuk, emiatt bizonytalanná vált, hogy mikor kaphatják meg a januári bérük második részletét a Malév dolgozói.

A légitársaság tulajdonosi körében történt átrendeződés nem vált hivatalossá, azaz Borisz Abramovics papíron még mindig az Airbridge fő tulajdonosa. Információink szerint az orosz befektető még nem írta alá a Malévet hitelező orosz VEB bankkal a vagyonátadási szerződést. Az ok az lehet, hogy a bank nem elégszik meg az Airbridge 51 százalékával, hanem a cég száz százalékára fáj a foga. Csakhogy ebben az esetben az uniós szabályozás szerint elbúcsúzhatna az európai légtérben szerzett jogaitól. Áthidaló megoldásként a fennmaradó 49 százalékos Airbridge-részt strómanokra bízna, azaz amaradna a mai rendszer, csak más szereplőkkel.

A közgyűlés eredménytelensége miatt a dolgozók járhatnak pórul, ugyanis a januári bérük második részletéhez nem jutnának hozzá ezen a héten, noha a Malévtől erre ígéretet kaptak. Mint ismert, a Malév csupán 50 ezer forintot fizetett ki dolgozóinak a múlt héten a januári járandóságukból, a többit a közgyűlés utáni napokra ígérte. A közgyűlésen egyebek mellett rendezni kellene a Malév tőkehelyzetét, vagyis tőkeleszállítást kellene hivatalosan is kezdeményezni.

Forrás: NOL.hu

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!