Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

A Malévvel kialakult sajnálatos helyzet folyományaként sorra jelennek meg már ismert, vagy kevésbé ismert légitársaságok Ferihegyen. A Star Alliance légiszövetség tagjának, a görög Aegean Airlinesnek is ismerősen csenghet a neve többeknek, mivel a cég már korábban üzemeltetett fővárosunkból rendszeres nyári charterjáratokat a népszerű nyaralóhelyekre.

2012. március 9-től közvetlen összeköttetést létesítenek a görög főváros Athén, és Budapest között, mellyel azt a piaci űrt kívánják betölteni, amelyet a Malév hagyott maga után. Egyelőre óvatos módon, (ritkábban mint a Malév) heti négy alkalommal repülnek Ferihegyre 168 férőhelyes Airbus A320-as típusú gépekkel, amire az a magyarázat, hogy a korábbi Malév járat rendkívül kedvelt volt az átszálló utasok körében.


Az Aegean Airbus A320-asa legutóbb decemberben járt Budapesten – akkor még charterjáratként (Fotó: Scream / AIRportal.hu)

Az új járat hétfőn, szerdán, pénteken, valamint vasárnap fog közlekedni: helyi idő szerint Athénból 09:15-kor, míg Budapestről 11:05-kor indulnak repülőgépeik.

2011-ben 6,5 millió utast szállítottak, ebből nemzetközi járataikon 3,52 millióan utaztak. A Star Alliance taglégitársaságaként 189 ország 1290 célállomására lehet velük eljutni. A Skytrax 2011-es “legjobb európai regionális légitársaság” (“Best Regional Airline Europe”) díját is magukénak mondhatják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A társaság hivatalos közleménye itt olvasható: http://en.aegeanair.com/all-about-us/press-office/press-releases/press-release/?prid=351

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!