Rendkívüli sajtótájékoztató keretében jelentette be a Ryanair, hogy a Malév leállását követően új budapesti bázist nyitnak, ahonnan 31 útvonalra kínálnak jegyeket. A Ryanair várja a korábbi Malév dolgozók jelentkezését – mondta Michael Cawley, a cég vezérigazgató-helyettese egy budapesti sajtótájékoztatón. Januárban jelentette be a légitársaság, hogy visszatér Budapestre, akkor még csak öt új útvonalat terveztek.

A Ryanair hivatalos sajtóközleménye:

RYANAIR A MAI NAPON IS TÁRGYALASOKAT FOLYTAT A MAGYAR VEZETÉSSEL ÉS A BUDAPESTI REPÜLŐTÉRREL HOGY A MEGMENTÉSI TERVBEN VÉGLEGES MEGALLÁPODAS SZÜLETHESSEN.

Ryanair a vilag kedvenc legitarsasaga a mai napon Februar 03-an a budapesti sajtotejekoztatojan bejelenti azon szandekat amely a Magyar Turizmus megmentesere keszitett a Malev tegnap esti leallasat kovetoen. Ryanair bejelentette, hogy Budapestre telepit 4 uj Boeing 737-800 tipusu repulogepet es 2 heten belul , Februar 17-en megnyitja Budapest Bazisat , ahonnan 31 uj utvonalat valaszthatnak es a jegyek €9.99/2,999 HUF – tol lesznek elerhetoek, ami joval kedvezobb ar a tobbi legitasasaggal osszehasonlitva. Ezzel a lepessel biztositja 2 millio utas forgalmat azokon az utvonalakon, amelyek a Malev megszunese miatt nehezen lennenek elerhetoek Budapestrol.

Ryanair, amely jelenleg 700 magyar pilota es legiutas kisero munkaltatoja, Nyilt Napot szervez Budapesten Februar 07-en, es udvozol minden jelentkezest a korabbi Malev dolgozoktol, mernok, repulogep szerelo, pilota es legiutaskisero munkakorben, es varja mindazok jelentkezeset, akik reszt szeretnenek venni a 2 millio Ryanair utas kiszolgalasaban, es Budapest bazis megalakitasaban a kezdetektol.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ez a ceg eddigi legnyagyobb befektetese a Magyar Legikozlekedesbe es Turizmusba, es tervek szerint a mai napon vegso megallapodas szuletik a koltsegekrol illetve a szerzodes minden reszleterol.
Ryanair Deputy CEO, Michal Cawley a mai napon Budapestre utazott a targyalasok segitese erdekeben, es hogy ne legyen akadalya a vegso megallapodas megszuletesenek a Magyar Kormany, Budapest Repuloter es Ryanair kozott. Mivel Ryanair a teli idoszakban 80 repulogepet leallitotta, igy jelenleg van szabad kapacitasa erre az azonnali lepesre es reakciora, es a Malev leallasat kovetoen ket heten belul Budapestre mozgositja gepeit, emberi eroforrasait, pilotait, legiutaskiseroit, mernokeit , hogy a leheto legkisebb kihagyas legyen a Magyarorszagra iranyulo turizmusban es utasforgalomban.

Ryanair’s uj Budapest bazisa februar 17-en nyilik, jegyarak €9.99/2,999 HUF –tol lesznek kaphatoak. 31 utvonal less elerheto 2,999 HUF/€9.99 arakon http://www.ryanair.com/hu a mai naptol

A Ryanair Budapestről üzemelő járatainak listája

Forrás: Ryanair (2012. február 3.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!