Az orosz Államközi Repülési Bizottság vezetője szerint már a levegőben kettétört a Metrojet szombat reggel a Sínai-félszigeten lezuhant Airbus A321-ese.

Viktor Szorocsenko a BBC tudósítása szerint a roncsok megtekintése után a helyszínen újságíróknak azt mondta, a gép roncsai 20 négyzetkilométeren szóródtak szét, eddig 163 holttestet találtak meg. Hozzátette ugyanakkor, hogy egyelőre korai lenne megmondani, hogy mi volt a baleset kiváltó oka.

A balesetet az egyiptomi hatóságokon kívül orosz és francia szakemberek is vizsgálják. Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök korábban azt mondta,a vizsgálat hónapokat vehet igénybe. Bár az Iszlám Állam (IÁ) magára vállalata a gép lelövését, Maxim Szokolov orosz közlekedési miniszter azt mondta, eddig semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy ez valóban így történt volna.

Az EI-ETJ lajstromjelű repülőgép Sharm el Sejkből Szentpétervárra tartott, a 7K-9268-as járatot teljesítette szombat reggel, majd a felszállás után mintegy fél órával lezuhant. A gépen 217 utas (köztük 17 gyermek) és 7 fő hajózó személyzet volt, senki nem élte túl a balesetet. A roncsokat, és ezekkel együtt a fekete dobozokat is megtalálták.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A baleset miatt az érintett útvonalat az Air France-KLM és a Lufthansa mellett már az Emirates sem használja.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!