Jövőre már áprilisban visszatér Budapestre az Air Canada Rouge és egészen október végéig, vagyis a nyári menetrendi időszak végéig közlekedik majd a társaság gépe Toronto és Budapest között – közölte a légitársaság az AIRportal.hu kérdésére.

Az Air Canada Rouge sajtóosztálya kérdésünkre válaszolva azt írta, elégedettek a budapesti járat teljesítményével, ezért jövőre is visszatérnek, sőt, kitolják a járat üzemelésének idejét.

Az első járat április 6-án érkezik meg és május 13-ig hetente háromszor, kedden, pénteken és vasárnap közlekednek majd a gépek. A május 14-i héten ötször fordulnak meg a Boeing 767-esek, kedden, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap is találkozhatunk velük Budapesten.

A fő szezonban, május 21-től június 17-ig hétfőt leszámítva minden nap lesz torontói járat az Air Canada Roge színeiben, június 18-tól pedig hetente hét járat lesz. A június 25-én túli időpontokról a társaság egyelőre nem tájékoztatta lapunkat.

A járatok Torontóból 19.20-kor szállnak fel és másnap 10 órakor landolnak Budapesten, ahonnan délben indulnak vissza és aznap 15.40-kor szállnak le Pearsonon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A társaság tájékoztatása szerint a jövő évi menetrendben sem tervezik a Boeing 767-300-asok lecserélését a járaton.

A kanadai légitársaság idén május 20-án kezdte meg a Toronto és Budapest közti járat üzemeltetését. Ez a második éve Budapesten a cégnek, és a LOT észak-amerikai járatnyitásától függetlenül még egy évet biztosan maradnak majd.

A járat nagy előnye, hogy Torontón keresztül sokkal egyszerűbben lehet az Egyesült Államok területére lépni. Az okmány- és biztonsági ellenőrzést, szűrését ugyanis a Toronto Pearson repülőtéren végzik, úgynevezett pre-clearance eljárásban, így az Egyesült Államokba tartó és ott átszálló utasok kényelmesen és gyorsan, a zöld folyosókon keresztül léphetnek be az USA területére.