Megérkezett Mexikóba az Interjet ötödik Szuhoj Superjet 100-as (SSJ-100) repülőgépe. A közép-amerikai légitársaság, a típus első nyugati üzemeltetője február 2-án köszöntötte flottájának legújabb tagját.

A SuperJet International tájékoztatása szerint az MSN 95034 gyári számú Szuhoj Superjet 100-as a velencei Marco Polo repülőtérről indulva vette útját a mexikói Toluca városa felé. A repülőgép mindössze két leszállást iktatott be, hogy elérje célállomását, először az izlandi Keflavíkban, majd az amerikai Bangorban tett kitérőt.

Az Interjet elégedettségének adott hangot az orosz gyártmánnyal kapcsolatban. A társaság tavaly szeptemberben vette át az első Superjetet és az eddig beüzemelt négy gép naponta átlagosan kilenc órát tölt a levegőben, igen jó, 99% feletti üzembiztosságról tanúbizonyságot adva.

A tájékoztatás szerint a gépek járatteljesítéseik során már több mint 2500 repült órát gyűjtöttek, miközben hét városba kínálnak közvetlen belföldi járatokat Mexikón belül, ezek Mexikóváros, Torreón, Aguascalientes, Campeche, Minatitlan, Zacatecas és Mazatlan.


A nyugati megrendelők igényeit kiszolgáló SuperJet International összesen 30 darab SSJ-100-ast értékesített az Interjet számára, ebből 20 gép véglegesített, 10 pedig opciós lekötés. A gépek fedélzetét a légitársaság 93 üléses konfigurációban rendelte. A berendezésről és annak kényelméről az egyik legismertebb olasz dizájnstúdió, a Pininfarina gondoskodik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Annak érdekében, hogy az Interjet, amely egyébként az SSJ-100-as első nyugati megrendelője rövidesen átvehesse további gépeit is, a hatodik és a hetedik Superjet is már az átadás-előkésztés fázisában áll.

Az Interjet 2005-ben kezdte meg működését. A légitársaság low-cost modell szerint üzemelteti járatait. Annyiban azonban mindenképp eltérést mutat e modell sajátosságaitól, hogy flottájában egy másik, nagyobb teljesítményű típus, az Airbus A320-as is megtalálható, méghozzá 42 géppel.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!