Nagyszerű januári jegyeladások, már előre sikeres a Turkish harmadik járata! Közvetlenül a légitársaságtól kapott tájékoztatás szerint ugyanis budapesti eredményeik minden idők legjobbját jelentik. Február első napjaiban a nyári menetrend új járataira közel 8000 helyet sikerült értékesíteni, többségük ráadásul Magyarországon kelt el.

A Turkish Airlines januári bejelentése, miszerint március 30-tól elindítják napi harmadik járatukat a budapesti Liszt Ferenc repülőtér és Isztambul között hamar beigazolta az előzetes várakozásokat, egyértelmű az igény a magyar főváros és a török nagyváros központi légikikötője közötti sűrűbb összeköttetésre.

Méghozzá olyannyira, hogy február első napjaiban a nyári menetrend új járataira közel 8000 jegyet sikerült értékesíteni, amelyek többsége ráadásul Magyarországon került foglalásra, de ez még mind semmi, mivel a januári eredmények szemléjén a Turkish Airlines IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) eladásai túllépték a 6.5%-os piaci részesedést és volt olyan magyar iroda, amely forgalmában 10% fölött teljesített a török légitársaság jegyértékesítésével, ami kiemelkedő eredményként könyvelhető el egy napi kétszeri rendszerességű vonal esetén.

A Turkish Airlines egyik Boeing 737-900ER típusának Boeing Sky Interior fedélzete. (Fotó: Turkish Airlines)


A Turkish Airlines mindemellett a teljes működésre érvényes januári számait is közölte, amelyből kiderül, hogy az előző évi azonos időszakhoz képest idén 24.3%-kal növekedett a forgalmuk, akkor 3.2 millió utast szállítottak most pedig már elérték a 4 milliós számot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utasforgalom belföldi és nemzetközi bontásban is növekedett, valamint az üzleti osztályokat (beleértve a Comfortot is) igénybe vevők száma is emelkedett, egész pontosan 18.7 százalékkal. A járatok töltöttségi mutatója 0.7 százalékponttal 76.5%-ra kúszott.

A Star Alliance szövetséges társaság rohamos léptékű fejlődését és határozott expanzióját jól szemlélteti, hogy csak januárban az útvonalhálózatban elérhető célpontok száma 12%-kal, 218 városról 243-ra növekedett, miközben a teherárú forgalom 35 472 tonnáról 48 118-ra emelkedett, ami 35.6%-os fejlődést jelent.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!