A nyaralási trendek és az utasok visszajelzései alapján készítette el az easyJet jövő évi menetrendjét, amely 100 ezer járaton 16 millió hellyel várja az utazni vágyókat. A 2014. március 30. és június 15. közötti időszakra szeptember 4-től foglalhatók jegyek európai, közel-keleti, észak-afrikai városokba és Oroszországba is az easyJet hálózatánál. A nyári újdonságok közé tartoznak az új, bukaresti és szófiai útvonalak is.

„A görög szigetek mellett népszerűek lehetnek az új desztinációk, mint például a Londonból induló moszkvai és bukaresti járatok, csakúgy, mint a hagyományosabb nyári kedvencek, Malaga vagy Alicante is.” – mondta el Cath Lynn, az easyJet csoport kereskedelmi igazgatója. „Amikor útvonalainkat tervezzük, mindig figyelembe vesszük az utazók igényeit. Az easyJet bármely más légitársaságnál több elsődleges reptérre repül, így az utasoknak nem kell hosszú és költséges transzferekkel bajlódniuk a városba jutásig.”

A légitársaságot választók 20 százaléka üzleti utas, az easyJet számukra olyan városokba biztosít alacsony árú jegyeket, mint például Dublin, Amsterdam és Belfast.

Az easyJet utazást segítő, innovatív eszköze, a Tervezz Velem alkalmazás tavaly év vége óta érhető el a társaság honlapján és mobil alkalmazásán keresztül. Az egyszerű, térkép alapú keresőmotor segítségével a felhasználó a számára legmegfelelőbb easyJet desztinációkra kereshet rá, mindössze a nyaralás típusát, büdzséjét és az indulási repteret kell megadnia. A Tervezz Velem 14 nyelven, köztük magyarul is elérhető.

Rekorddal zárta az idei nyarat az easyJet

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Augusztusi utaslétszámok

Először érte el a havi 6 milliót az easyJet utasainak száma a társaság fennállása óta. A tavalyi azonos hónaphoz képest idén 3,9 százalékkal többen, 6 101 344-en utaztak 2013 augusztusában a légitársasággal. A repülőgépek telítettsége 1,1 százalékponttal 92,8%-ra emelkedett tavaly augusztusihoz képest, ez éves szintén 0,4 százalékpontos növekedést jelent. Az elmúlt 12 hónapban az easyJet gépei 89,2%-os kihasználtsággal repültek, augusztus végére az éves utaslétszám pedig 60 494 874-re nőtt.

Az easyJet jelenleg 4 ország 5 városába kínál 6 útvonalat Budapestről: London Gatwick és Luton, Berlin, Párizs, Genf és Bázel.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!