A tervezettnél hamarabb, már idén októberben csatlakozik a oneworld légiszövetséghez a Qatar Airways – tudta meg a múlt heti Párizsi Légi Szalon alkalmával a BusinessTraveller Magazin. A dohai légitársaság az arab ötcsillagosok közül elsőként, a térségből pedig másodikként válik a nagy nemzetközi hálózat tagjává.

A Qatar Airways tavaly ősszel jelentette be, hogy meghívást kapott a oneworld légiszövetségbe. Akbar Al Baker, a légitársaság vezérigazgatója október 8-án, New York-ban tartott sajtótájékoztatón a légiszövetség vezetőségének körében írta alá a csatlakozási szándékot megerősítő megállapodást.

A dohai légitársaság integrációs felkészítésében a szövetséget alapító British Airways vállalt mentori szerepet. A biztosra vehető céldátum 2014 márciusa volt, de nemrég az idei év utolsó hónapja is felmerült lehetséges csatlakozási időpontként. A BusinessTraveller Magazin birtokába jutott legfrissebb információ szerint most viszont úgy néz ki, hogy a Qatar Airways minden eddigi szóba került dátumnál hamarabb, már októberben a oneworld teljes jogú tagjává válik.

A magazin a légitársaság egyik meg nem nevezett, magas rangú vezetőjétől származtatja a múlt heti Párizsi Légi Szalonon szerzett információt. Mivel a Qatar Airways nevében a vezérigazgatón kívül más nem, vagy csak külön engedéllyel nyilatkozhat, erősen feltételezhető, hogy maga Akbar Al Baker a forrás.

A Qatar Airways a Perzsa-öböl országainak nagy légitársaságai közül elsőként fog egy globális légiszövetséghez csatlakozni. A közel-keleti térségből pedig egyedül a Royal Jordanian tagja a oneworld-nek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A budapesti Liszt Ferenc repülőtéren is jelenlévő katari légitársaság folyamatosan növekvő flottája jelenleg 125 darab Airbus és Boeing gyártmányt számlál, amelyek az útvonalhálózat 128 célállomására teljesítenek nap mint nap járatokat.

A csatlakozással, majd az új, a jelenleginél jelentősen nagyobb kapacitású és korszerűbb felszereltségű dohai repülőtér beüzemelésével a Qatar Airways az egyik legfontosabb, a Keletet Nyugattal összekötő kapujává válik a oneworld szövetségnek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!