Augusztusban indítja legújabb kabintermékét, a Premium Economy classt a Singapore Airlines. Az egyébként is magas színvonalú szolgáltatásairól ismert délkelet-ázsiai légitársaság ezzel a negyedik fedélzeti osztályát vezeti, amely az A380-as, B777-es és a legújabb A350-es típusokon lesz az utasok számára elérhető.

Singapore Airlines Airbus A380-800-as. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

Singapore Airlines Airbus A380-800-as. (Fotó: Airbus)

A Singapore Airlines (SIA) 2013 novemberében döntött úgy, hogy tovább szélesíti kabintermékeinek körét, és elkezdte kidolgozni a Premium Economy osztályát, amelynek összességében 80 millió dolláros beruházással indultak neki.

A legújabb, a Business Class és a hagyományos Economy Class közé ékelődő Premium Economy a flotta három legfontosabb nagy hatótávú típusán lesz bevezetve. Gépenkénti bontásban 19 darab A380-800-as, 19 darab B777-300ER és az első 20 darab A350-900XWB azok, amelyekre telepítenek az új ülésekből és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokból.

A foglalási rendszerekben mától elérhető Premium Economy első körben Szingapúr és Sydney közötti járatokon mutatkozik be augusztus 9-től kezdődően, majd a fokozatosan, ahogy haladnak a gépek átalakításával többek közt Peking, Delhi, Hong Kong, Mumbai, Sanghaj, Tokió és Európában London, Frankfurt, valamint Zürich is megkapja az új utasosztályt. A Singapore Airlines tervei szerint legkésőbb 2016 elejére minden felsorolt desztinációjukon már az utasok rendelkezésére fog állni a Premium Economy.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság nagyon bizakodóan áll az új kabintermék bevezetéséhez. Közlésük szerint ugyanis a program indítása óta számos pozitív visszajelzést, bátorítást kaptak ügyfeleiktől, akiknek előzőleg a javaslatait, igényeit is számításba vették a tervezésnél. Ahogy mondani szokás, ez tényleg az utasoknak készül.

A SIA a kétszintes Airbus A380-800-asokra és a Boeing 777-300ER gépekre a ZIM Flugsitz GmbH, míg az A350-900-asokra, amelyek szállításai várhatóan 2016-tól veszik kezdetüket a Zodiac Seats US üléseit választotta. Az ígéretek szerint ezek testre szabott, modern és elegáns környezetet fognak kínálni utasaiknak, hathatós alternatívát adva a hosszú távú járatokon azoknak, akik a turista osztálynál magasabb, de nem business class árszínvonalú szolgáltatást szeretnének igénybe venni utazásuk során.

Mit kínál a SIA prémium turista osztálya?

Lábtámasz és hátradöntés az új ülésen. (Fotó: Sinagpore Airlines) | © AIRportal.hu

Lábtámasz és hátradöntés az új ülésen.
(Fotó: Sinagpore Airlines)

A hangzatos marketing címszavakon túl persze az a legérdekesebb, hogy az utas valójában mit kap a pénzéért. Alapvető adat, hogy az Airbus A380-asokon 36, a Boeing 777-eseken 28 ilyen ülés lesz. Az A350-esek üléseienk számáról később ad hírt a légitársaság.

Az ülések az átlag turista osztálynál szélesebbek, 18.5, illetőleg 19.5″-esek lesznek (típustól függően), hátradönthetőségük 8″ lehetőséget kínál, miközben a SIA híresen jó, nemrég tovább is fejlesztett KrisWorld fedélzeti szórakoztató rendszerét 13.3″ HD-felbontású, a háttámlába épített monitoron keresztül lehet élvezni, ami kategóriája egyik legjobbja. Példaként hozva a Lufthansa szintén új Premium Economy osztályát, ott csak (típustól függően) 11-12″-es a monitor.

S, ha már Lufthansa, akkor azt is érdemes megemlíteni, hogy SIA egyik ülése, amely az A380-asokra és a B777-esekre fog kerülni az ugyanattól a német gyártótól származik, amely a Lufthansa számára is készíti a prémium turista üléseket. Eltérés csak apróságokban, a szín-, és kárpitválasztásban lesz, de ez aligha von le az értékéből, hisz önmagában az, hogy a német és szingapúri légitársaság is ezt az ülést választotta egy prémium termékéhez csak megerősíti a minőség tényét.

A SIA, hogy növelje az utazási komfortot zajcsökkentős fülhallgatókat mellékel minden üléshez, amellyel a zenehallgatás és a filmnézés is még valódibb élménnyé válhat, még akkor is, ha az új A350-es eXtra-Wide-Body Airbusok már tényleg nagyon csendes gépek lesznek.

A SIA prémium turista ülése. (Fotó: Singapore Airlines) | © AIRportal.hu

A SIA prémium turista ülése. (Fotó: Singapore Airlines)

Azon túlmenően, hogy az ülések itt tágasabbak (az A380-ason és a B777-esen 2-4-2 elosztásúak), olyan praktikákat is kínálnak majd, mint a személyes, flexibilis karral állítható LED-olvasólámpák, középen széles, asztalkaként is funkcionáló kartámasz, vagy a vízes-üdítős palackok, illetőleg mobilkészülékek elhelyezésére is alkalmas külön-külön tárolók. A mobilkészülékek számára pedig természetesen nem maradhat el a töltésükre szolgáló elektromos csatlakozó aljzat és az USB-kapcsolódási lehetőség sem, amelyből kettő is jár ülésenként.

A fedélzeti ellátás is magasabb komfortosztályhoz méltó. Az itt utazók menüből választhatnak, és áprilistól már a külön Premium Economy Book-ból lehet válogatni, miközben az italválaszték is széleskörű lesz, az utast pezsgővel is kínálják majd az utaskísérők, és a válogatott borkínálat sem marad el.

Egy igazán jó szolgáltatás persze már a földön, még mielőtt az utas a fedélzetre lépne kezdetét veszi, ezért a SIA a prémium turista utasainak elsőbbségi check-int és poggyászkezelést biztosít. A csomagok súlyhatára 35kg-ban van meghatározva, és a KrisFlyer törzsutas-program tagok 10%-kal több mérföldet gyűjthetnek, amennyiben a Premium Economy-ra foglalnak jegyet.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!