Először indították be tesztpadon a Rolls-Royce Trent hajtóműcsalád legújabb tagját a Trent 7000-est, mely az Airbus új hajtóművekkel ellátott szélestörzsű típusát, az A330neo-t – tájékoztatta az AIRportal-t a hajtóműgyártó.

Trent 7000-es a tesztpadon. (Fotó: Rolls-Royce) | © AIRportal.hu

Trent 7000-es a tesztpadon. (Fotó: Rolls-Royce)

A Rolls-Royce a teszt-futtatást sikeresnek minősítette, melynek során az Egyesült Királyságban található Debry-ben felállított tesztpadon próbálták ki az új hajtóművet.

Az Airbus A330neo típushoz a Trent 7000 lesz az egyetlen választható hajtómű.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Trent 7000 a Rolls-Royce Trent hajtóműcsaládjának hetedik tagja, mely ötvözi az A330-as Trent 700-as hajtóművének üzemeltetése során megszerzett tapasztalatokat, a család legújabb tagjának, a Trent 1000 TEN-nek a felépítését és a Trent XWB hajtóműben alkalmazott legújabb technológiákat, mely a világon jelenleg a leghatékonyabb nagy méretű polgári használatú hajtómű.

Az erőforrást – mely az A330-as jelenlegi verzióján használt Trent 700-as hajtóműveknél jelentősen jobb teljesítmény-mutatókkal rendelkezik, 10%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és sokkal halkabb elődjénél – 2017-ben tervezik szolgálatba állítani.

A Trent 7000-es. (Grafika: Rolls-Royce) | © AIRportal.hu

A Trent 7000-es. (Grafika: Rolls-Royce)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!