Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Barcelona, Malaga, Korfu, Zakintosz, Heraklion, Rodosz, Thesszaloniki, Larnaca, Várna, Burgasz és Split, vagyis a legnépszerűbb spanyol, görög, bolgár és horvát tengerparti nyaralóhelyekre repül a Malév a nyári szezonban.

A Malév átlagosan hetente összesen harminchét nyaraló járatot indít a legnépszerűbb mediterrán tengerparti és fekete-tengeri nyaralóhelyekre a nyári csúcsszezonban. Míg Barcelona új menetrend szerinti járatként került fel idén a légitársaság útvonal-térképére, addig Malaga és Split már több éve folyamatosan szerepel a nyári kínálatban. A Malév több, korábban hagyományosan charter járatként üzemelő útvonalát is megnyitotta az egyéni utazók számára. Az idei szezonban Zakintosz, Rodosz, Heraklion, Korfu és Burgasz került be a menetrend szerinti járatok kínálatába a charterek közül. A nyaraló járatok mellett természetesen az olyan, egész évben közlekedő járatok is a turisták kedvence, mint például Várna, Larnaca és Isztambul, de a dél-európai és közel-keleti országok fővárosaiba – Róma, Athén, Madrid, Podgorica, Tel-Aviv, Damaszkusz és Amman – is ilyenkor utaznak a legtöbben.

A Malév összesesen 33 európai és közel keleti ország 51 városába biztosít naponta több mint 70 járatot a 2011. március 27-től 2011. november 5-ig tartó nyári menetrendi időszakban. A légitársaság code-share partnereivel együtt 42 ország 87 városát teszi elérhetővé utasai számára. A közös üzemeltetésű járatok közül kiemelkedő az American Airlines Budapest – New York JFK közvetlen járata, melyre Malév repülőjegy is vásárolható, csakúgy, mint az AA mintegy húsz észak-amerikai nagyvárosba közlekedő járatára.

A Malév négy magyarországi nagyvárost – Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged – is összeköt bázisrepülőterével a Ferihegy 2-es terminállal a naponta háromszor közlekedő menetrendszerinti járatokhoz csatlakozó buszjárataival április elejétől. Az utasoknak a kényelmes repülőtéri transzfernél jóval többet kínál a légitársaság: check-in, frissítő, WIFI, a repülőtéren pedig gyorsított utasbiztonsági ellenőrzés várja a szolgáltatást igénybe vevő Malév-utasokat. Az új szolgáltatásnak köszönhetően akár egy Debrecen – Budapest – Berlin vagy Pécs – Budapest – Amszterdam jegy is lefoglalható.

Új Malév business-váró a SkyCourt-ban
Az utazóközönség számára a Budapest Airport új központi terminálépülete a SkyCourt is újdonságot jelent, amely március 27-én, a nyári menetrend indulásának napján nyitja meg kapuit az utasok előtt. A Malév új business várója is ezen a napon nyílik. Az exkluzív váró az új terminálépület legnagyobb és legszebb business lounge-a lesz, melynek szolgáltatásait a Malév üzleti utasai, valamint a légitársaság és a oneworld légiszövetség kiemelt tagsági szinttel rendelkező törzs-utasai vehetnek igénybe. A Malév Duna Club platina és arany kártyával rendelkező törzs-utasai, valamint a oneworld taglégitársaságok smaragd és zafír fokozatú hűséges-utasai, a légi szövetség bármelyik járatával utazva, akár további egy fő meghívásával látogathatnak be az új exkluzív váróba. (A Duna Club Silver kártyával a mindenkor érvényes törzsutas szabályzat ad útmutatást a váró használatáról.)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Változások a járatokra történő bejelentkezésnél
A SkyCourt átadása után az utasok jegykezelésének rendjében is változások történnek. Április 12-től várhatóan június elejéig a check-in pultok hagyományos Schengen – nem Schengen célállomások szerinti elosztása megszűnik, ezért a Malév arra kéri minden kedves utasát, hogy tájékozódjon a repülőtér központi elérhetőségein arról, hogy járatára melyik terminálon (2A vagy a 2B) tud bejelentkezni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!