Alig egy hónap múlva, 2016. március 3.-án elindítja rendszeres Doha-Budapest járatait a Qatar Airways Cargo öböl-menti teherszállító légitársaság. A magyar és a katari fővárosban egyszerre jelentették be, hogy az útvonalon Airbus A330 F típusú gépekkel közlekednek – közölte lapunkkal a Budapest Airport.

Kapcsolódó cikk Bővít a Qatar Airways Budapesten

Heti hétről heti tízre emeli budapesti járatainak számát a Qatar Airways 2016. júliustól. A három új járat az esti órákban indul majd Budapestről, így jó átszállási lehetőségeket biztosít a Dohából a Távol-Kelet felé történő továbbutazáshoz. Részletek…

Amint arról korábban az AIRportal.hu már beszámolt a Qatar Cargo gépei heti két alkalommal, csütörtökön és vasárnap közlekednek, azonban a hivatalos közlés szerint már 2016. március 3-án elindul az első járat Katar és Magyarország között.

Az Airbus A330-200F típusú repülőgép egyszerre 62-68 tonnányi teherárut vehet a fedélzetére. Mindez különleges fontos exportlehetőséget kínál számos magyar vállalat számára, hiszen ily módon közvetlenül kapcsolódhatnak a Qatar Cargo egész világra kiterjedő útvonalhálózatához. A Qatar Cargo gépe Budapestről Prágába repül, majd innen tér vissza Dohába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Qatar Airways Cargo egyik Airbus A330F repülőgépe még 2013. novemberében Ferihegyen (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Qatar Airways Cargo egyik Airbus A330F repülőgépe még 2013. novemberében Ferihegyen (Fotó: AIRportal.hu)


„Nagy öröm a számunkra, hogy ismét a rendszeres partnereink között üdvözölhetjük a repülőtéren a Qatar Cargo-t!” – jelentette ki René Droese, a Budapest Airport ingatlanfejlesztési igazgatója, akihez a cargo-forgalom is tartozik. Hozzátette: „Az új járat újabb üzleti lehetőséget kínál a magyar digitális elektronikai-, a járműipari és gyógyszerészeti ipar termékei számára. Biztos vagyok abban, hogy a heti két alkalommal közlekedő Qatar Cargo járat jelentősen hozzájárul a Budapest Airport teheráru forgalmának bővüléséhez.”

„Büszkék vagyunk arra, hogy tovább bővülhet útvonalhálózatunk, ezúttal a kelet-európai régióban.” mondta Ulrich Ogiermann, a Qatar Airways cargo-üzletágának vezetője.”Újabb piaci lehetőséget látunk Kelet-Európában és biztos vagyok abban, hogy a régió vállalati jól profitálhatnak az egész világra kiterjedő útvonalhálózatunk kínálta lehetőségekből.”

Tavaly a Budapest Airport összesen 5 800 cargo járatot fogadott és indított, összesen 91 500 tonna mennyiségben. A 6,4 %-os növekedés a légi teheráru forgalomban egész Európában kiemelkedő eredmények számít. A Budapest Airport cargo-forgalmának jelentős részét a dinamikusan fejlődő, export-orientált magyar elektronikai-, finommechanikai-, autóipari-, gyógyszerészeti és biotechnológiai vállalatok termékei adják.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!