A nyári menetrendben további Budapestről induló járatokon, majd két új bázison is megjelennek az Airbus A321-es repülőgépek a Wizz Air hálózatán.

A Wizz Air Airbus A321-es repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air Airbus A321-es repülőgépe Budapesten.
(Fotó: AIRportal.hu)

Folyamatosan veszi át Airbus A321-es repülőgépeit a Wizz Air, a napokban a flottához csatlakozó HA-LXD lajstromú repülőgéppel négyre bővül a diszkont légicég nagyobb utas-befogadóképességű gépeinek száma.

Az A320-asoknál 7 méterrel hosszabb törzsű, 230 utas szállítására alkalmas keskenytörzsű Airbusok eddig csak a budapesti bázisról repültek.

A nyári menetrendben a további A321-es repülőgépek átvételét követően kiterjeszti járathálózatán az A321-es repülőgépek üzemelését a Wizz Air.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

London Luton, Eindhoven, Charleroi, Nápoly és Stockholm-Skavsta mellett március végétől Barcelona, Madrid, Bari, Malaga, Milánó-Malpensa, Róma-Fiumcino irányába közlekedő járatokat is az A321-esek teljesítik majd Budapestről, június 18-tól pedig az ibizai járat üzemelését is a nagyobb befogadóképességű repülőgéppel kezdi meg a légitársaság.

A Wizz Air Airbus A321-es repülőgépei a nyári menetrend folyamán a budapesti bázis mellett két másik Wizz-bázison is megjelennek. Az Airline Route információi szerint Bukarestből 2016. május végén, Varsóból pedig augusztus végén indulnak az első olyan járatok, amelyet már a flotta nagyobb befogadóképességű repülőgépei teljesítenek majd.

Járatonként 50 utassal többet szállíthatnak az A321-esek rövidebb törzsű társaiknál

A Wizz Air 2013. októberében adta le első megrendeléseit a repülőgépgyár A320-családjának legnagyobb típusára az Airbus A321-re. A légitársaság a meglévő A320-as típusról szóló megrendeléseiből 26 példányt konvertált a keskenytörzsű család legnagyobb tagjára.

A légitársaság flottáját eddig teljes mértékben az Airbus A320-as típus alkotta, amely 180 utas befogadására képes. A bő hét méterrel hosszabb törzzsel rendelkező Airbus A321 maximális befogadóképessége – egy osztályos elrendezésben – 230 fő, amely így, járatonként akár ötven utassal nagyobb kapacitást jelent a légitársaság és az utazóközönség számára.

A légitársaság arculata mellett a repülőgépek belső tere is megújult

 | © AIRportal.hu

Fotók: Mészáros Balázs - AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotók: Mészáros Balázs – AIRportal.hu

A 2019-től érkező A321neo-kon még ennél is többen repülhetnek

A Wizz Air által idén júniusban megrendelt 110 darab új generációs A321neo változatok 2019-től kezdik el leváltani a korábban beszerzett repülőgépeket.

A Wizz A321neo repülőgépei a low-cost légitársaságoknak kedvező SpaceFlex kabin elrendezéssel érkeznek, ennek és a repülőgép újratervezett normál és vészkijáratainak köszönhetően ezek az új generációs gépek még több utast, összesen 239 főt szállíthatnak majd.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!