2015. március 29-től folytatja Budapest-Baku útvonala üzemeltetését a Wizz Air – jelentette be közleményében a légitársaság. A járat újbóli működtetéséről a magyar és azeri légügyi hatóságok a közelmúltban állapodtak meg, és az útvonal-üzemelési engedély kiadása folyamatban van.

Váradi József, a cég vezérigazgatója egy augusztus végén tartott sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva azt mondta, hogy “a bakui járat gazdaságossága megkérdőjeleződött azzal, hogy a bakui földi kiszolgáló jelentősen megnövelte a kiszolgálás árát, így ez az útvonal a téli menetrendben nem elérhető”.

A légitársaság később közleményében pletykának minősítette a járat felfüggesztését. Állásfoglalásukban közölték: “Azokra a pletykákra reagálva, amely szerint a légitársaság nem folytatná a Budapest-Baku útvonal üzemeltetését, a Wizz Air megerősíti, hogy vizsgálja a megoldási lehetőségeket a bakui repülőtér megemelkedett költségei kapcsán és különböző szabályozási kérdésekre is megoldást keres. Bár a Budapest-Baku útvonal jelenleg nem foglalható a téli IATA szezonra, ebből korai lenne olyan következtetést levonni, amely szerint a járat üzemeltetését felfüggesztik.​”

A Wizz Air mai közleménye választ ad a korábbi kérdésekre: a téli időszakban szünetel a járat és majd csak 2015. március 29-től indul újra a heti kétszeri járat Budapest és Baku között.

Ezzel öt hónapos kihagyás után márciustól ismét közvetlen légi összeköttetés létesül Budapest és az azeri főváros között. A járat továbbra is hetente kétszer közlekedik majd, szerda-csütörtök illetve vasárnap-hétfő napokon – a légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air Airbus A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air Airbus A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!