Az első, az Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) által javasolt módosításokon átesett Boeing 787-es repülőgépek ma teljesíthetik első járataikat a United színeiben. A Dreamlinerek egyelőre csak a nagyobb United bázisrepülőterek között fognak ingázni, azonban június 20-án már nemzetközi útvonalakon is találkozhatnak a típussal azok, akik a United járataira váltanak jegyetszámol be cikkében be az Air Cargo World internetes hírportál.

Pete McDonald, a United Airlines igazgatója elmondta, hogy az utasok már a típus első üzembeállításakor is szívesen ültek fel az új repülőgépekre, és biztos abban, hogy ez most sem lesz másképpen. Hozzátette, hogy a Boeing, és az FAA szorgalmasan dolgoztak a repülőgépek akkumulátor rendszerének mihamarabbi kijavításán. Most pedig, hogy a Dreamlinerek újra szolgálatra készen állnak, újból azokat a szolgáltatásokat, és megbízhatóságot tudják nyújtani, mint amelyeket egy hosszútávú járat során elvárhat az utazóközönség egy ilyen korszerű típustól.

A United eddig 2 darab repülőgépet alakíttatott át, ezt követi az a 4 darab, ami jelenleg a légitársaság flottájában van. A következő repülőgépeket már a gyártól, a megfelelő módosítások után fogják átvenni. A légitársaságnak összesen 50 darab Dreamliner repülőgépre van érvényes megrendelése, valamint további 50 darabra opciós vásárlási joggal rendelkezik.

A június 10-én induló Denver – Tokió járaton azonban nem csak utasokat, hanem nagy mennyiségű árut is el lehet majd szállítmányozni, ugyanis a Boeing 787-est direkt úgy tervezték, hogy a Boeing 777-es típus konténerjeit is tudja szállítani. A Dreamlinerek kivételes hatótávolsága lehetővé teszi, hogy rendkívül nagy távolságokra viszonylag gyorsan tudjanak árut fuvarozni, ráadásul a United útvonalhálózata olyan városokat köt össze, melyek között egyik áruszállító cég sem közlekedtet non-stop járatokat, így az igazgatóság nagyon bízik abban, hogy a United Cargo részlege is sikeresen fog teljesíteni az elkövetkezendő időkben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!