Leszállás közben az Alaska Airlines Boeing 737-700-as repülőgépe elgázolt egy nőstény barnamedvét az alaszkai Yakutat repülőterén.

Az N615AS lajstromejlű Boeing 737-700-as az Alaska Airlines AS 66-os járatát teljesítette az alaszkai Cordova és Yakutat között.

A járat személyzete leszálláskor két medvét látott átfutni a pályán. A repülőgép orrfutóműve nem ütközött az állatoknak, de a kapitány a gép bal oldala felől becsapódást észlelt.

Később kiderült, hogy a szombaton történt esemény során a repülőgép bal oldali hajtóműve találta el az egyik medvét, egy kifejlett nőstényt.

Forrás: Twitter

A megállást követően a pilóták ellenőrizték a hajtóművek műszereit, amelyek nem jeleztek hibát, ezért a terminálhoz gurultak. Eközben látták, hogy a futópálya középvonalától néhány méterre egy elütött állat fekszik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A medve nem élte túl a balesetet, a repülőgép hajtóműve megrongálódott, viszont a fedélzeten utazóknak nem esett baja. A visszaúti járatra repülőjeggyel rendelkező utasokat a légitársaság egy másik repülőgépe szállította el, a balesetben érintett Boeinget a javítás idejére kivonták a forgalomból. További képek a sérülésekről és a halott medvéről (csak erős idegzetűeknek!) itt tekinthetők meg.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!