A brazil Embraer repülőgépgyár és a British Airways regionális leányvállalataként működő BA CityFlyer a mai napon közösen jelentették be, hogy a légitársaság még egy darab E-Jet 190-est vásárol flottája számára.

A BA CityFlyer tájékoztatása szerint a 98 üléssel konfigurált Embraer E-190-est legfőbb bázisukról, a London City Airport-ról fogják üzemeltetni.

Adam Carson, a légitársaság ügyvezető igazgatója a gépbeszerzés kapcsán elmondta, hogy az E-190-est egy sokoldalú típusnak tartja, amely kiválóan illeszkedik a BA CityFlyer útvonal fejlesztési törekvéseihez. Tekintve a gép középhatótávú képességeit pedig támogatja az új járatok nyitására, valamint a meglévők gyakoriságának növelésére irányuló terveiket, arról nem is beszélve, hogy kitűnő emelkedési képessége és környezeti jellemzői következtében kiváltképp ideális választás a belvárosi London City reptérről való üzemeltetéshez – magyarázta Carson.


A British Airways leányvállalatként működő légitársaság flottája jelenleg összesen 15 darab regionális típust számlál: 6 E-170-est, 8 E-190-est és egy darab turbolégcsavaros Saab 2000-est.

Ami a brazil gyártmányokat illeti a BA CityFlyer 2008-ban kötelezte el magát az Embraer E-Jet típusok mellett. Akkor rendelték meg ugyanis azokat a gépeket, amelyek ma is szolgálnak a flottában. A hosszú törzsű 190-es szériából eleinte csak 5 gépre kötöttek fix szerződést, de végül az opciós foglalást is érvényesítették.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!