Még hetekig nem szállhat fel a múlt héten üzemelését felfüggesztő Nippon Cargo Airlines, pedig az első tervek szerint már ezen a héten repültek volna.

Mint arról az AIRportal is beszámolt, a Nippon Cargo Airlines gépeinek a japán Föld, Infrastruktúra, Közlekedési és Turisztikai Minisztérium tiltotta meg, hogy felszálljanak a gépei, mert jelentős eltéréseket találtak a dokumentált karbantartási napló és a valóság között.

A hiba egy rutinellenőrzésen bukott ki, június 14-én a JA14KZ lajstromjelű Boeing 747-8F és dokumentumai rutinszerű ellenőrzésén derült fény arra, hogy gép karbantartási naplójába feljegyzett, és a gép fedélzetén ténylegesen meglévő kenőolaj mennyisége eltér egymástól. Az esetet jelentették a hatóságoknak, a minisztérium pedig a dokumentumok átvizsgálásáig nem engedélyezte a felszállást.

A ch-aviation információi szerint a légitársaság már múlt vasárnap újra repült volna, de úgy tűnik nagyobb lehet a baj, mint gondolták. Egy június 22-én keltezett feljegyzés szerint az ellenőrzési folyamat sokkal hosszabb ideig tart, mint az először gondolták, ezért a légitársaság 8 darab 747-8-as és 3 darab 747-400-asa még hetekig nem szállhat majd fel. Konkrét dátumot azonban nem mondtak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A minisztériumnak megküldött feljegyzés szerint a saját munkamenetük alapján tart több időbe az átvizsgálás, és ez csak egyetlen repülőgép dokumentumaira vonatkozik. Amint ezzel megvannak, az az egyetlen gép felszállhat, a többi csak akkor állhat újra szolgálatba, ha elvégezték a dokumentumok átvizsgálását. Az eddigiekből kiindulva a Nippon Cargo Airlines teljes flottája az év vége előtt már nem állhat szolgálatba.