A Czech Aeroholding vezérigazgatója, Miroslav Dvořák nyilatkozata szerint két Airbus A330-300-as típusú, szélestörzsű repülőgép beszerzését vette fontolóra a Czech Airlines. Az esetleges gépbeszerzés független a cseh nemzeti légitársaságot 44%-ban birtokló Korean Air-től érkező, bérelt A330-300-as szolgálatba állításától, melyet a nyáron induló, Prága – Szöul útvonalon kíván használni a CSA.

A ch-aviation hírportál információi szerint a további gépbeszerzésnek köszönhetően újraindulhatna több tengerentúli járat is, melyek között akár a Prága – New York útvonal is újra elindulhatna a CSA színeiben. Emellett úgy tűnik, hogy a cseh nemzeti légitársaság figyelme inkább Oroszország, a volt FÁK-tagállamok és több ázsiai útvonalra koncentrálódna.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a CSA nyártól hetente kétszer repül majd Dél-Korea fővárosába a koreai légitársaságtól bérelt Airbus A330-300-as repülőgéppel. Ez az első hosszútávú járat a cseh légitársaság színeiben sok év után, miután a CSA flottájában befejezte pályafutását a hosszútávú útvonalakon használt Airbus A310-es típus.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!