Két hete vette át az elsőt és máris újabb két géppel növelte Boeing 737-900ER típusra érvényes rendelésállományát az El Al. Az izraeli légitársaság flottája így összesen 8 darabbal fog rendelkezni a Next Generation család legnagyobb teljesítményű típusváltozatából.

A megrendelési szerződés véglegesítésére az első Boeing 737-900ER Tel Avivba érkezte alkalmából rendezett ünnepség keretében került sor a Ben Gurion nemzetközi repülőtéren. Elyezer Shkedy, az El Al elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy elkötelezettek az iránt, hogy utasaiknak rövid-, és középhatótávú útvonalaikon is a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsák.

A Boeing 737NG típuscsalád leghosszabb törzsű, megnövelt hatótávú (ER) változatát az El Al kétosztályos elrendezésben összesen 172 utas szállítására alkalmasan székezteti be, az üzletin 16, míg a turista osztályon 156 üléssel.

Az El Al flottájában ezen típuson jelenik meg a Boeing SkyInterior (BSI) kabinbelső, amely többek között újratervezett, tágasság érzetét keltő és zajszigetelő burkolati elemeket, praktikusabb csomagtartó rekeszeket, továbbá változtatható fényerősségű LED világítást is magába foglal, de a társaság ezekhez passzoló vadonatúj B/E Aerospace üléseket is rendelt mindkét komfortosztályra.

Ami a külsőségeket illeti a gépek mindegyike az Aviation Partners Boeing (APB) fejlesztette wingletekkel érkezik a gyárból, amelyek nagyban hozzájárulnak a hosszabb távú járatok gazdaságos üzemeltetéséhez. A gyári adatok szerint 5990 km-es maximális hatótáv teljesítményű típust a légitársaság nagyobb forgalmú európai útvonalain készül forgalomba állítani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kapcsolódó hír, hogy mindeközben az El Al egy másik a flottát érintő szerződést is kötött. A fedélzeti szolgáltatás korszerűsítése érdekében a Lufthansa Systems kapott megbízást Wi-Fi alapú szórakoztató rendszer kiépítésre. A német cég BoardConnect csomagja 10 Boeing 737 és két 767-es gépen lesz elérhető.

A kizárólag Boeing típusokból álló El Al flotta összesen 38 gépet számlál. A Next Generation 737-esek mellett 747-es, 767-es és 777-es Boeingek üzemelnek a több mint 40 desztinációból álló útvonalhálózatban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!