A TUI Travel turisztikai nagyvállalat bejelentette, hogy további két darab Boeing 787-8 típusú utasszállító repülőgépet rendelt légi flottája számára. A szerződés, amelyet november 19-én hoztak nyilvánosságra a listaárak alapján 424 millió dollár értéket képvisel, és vele immáron 15 darab Dreamlinerre nőtt a társaság igénye.

A TUI Travel elsőként 2005 februárjában döntött a Boeing 787-es típuscsalád mellett. A 210-250 utas szállítására alkalmas 8-as széria maximális hatótávolsága 15 200 km.

A vállalatcsoportnál a Thomson Airways az első, amelynek flottájában már működik is a Boeing új generációs szélestörzsű típusa. A brit charter légitársaságnak május 31-én érkezett Manchesterbe az első Dreamlinere, amelyből azóta négy darab teljesít szolgálatot thaiföldi, karibi és Maldív-szigeteki célállomásokra.


A TUI csoport összesen hat légitársasággal rendelkezik, ezek közül az előbb említett Thomson Airways-en kívül még három, az Arkefly, a TUI Fly Nordic és a Jetairfly lesznek Boeing 787-8 üzemeltetők.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!