Sűríti a New York JFK repülőtérről igénybe vehető athéni járatainak számát a Delta Air Lines. Az amerikai légitársaság jövő nyári menetrendjében, március 30-tól tér vissza a görög fővárosba, ahol a csúcsidőszakban heti tizenegy járattal lesz jelen.

Kapcsolódó cikk, előzmény Visszatért Prágába a Delta New York-i járata

A Delta Boeing 767-300ER teljesítette New York-i járatának felszállása Budapestről 2012 májusában. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Delta Boeing 767-300ER teljesítette New York-i járatának felszállása Budapestről 2012 májusában.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

A Delta fokozatosan fogja emelni a járat sűrűségét. A március végi visszatéréskor még csak a hét öt napján lesznek járatok, majd május 2-tól napi rendszerességre váltanak, és a következő lépcsőben június 2-tól pedig már heti tizenegyszer fordulnak a flotta szélestörzsű gépei New York és Athén között.

A görög idegenforgalmi hivatal statisztikája szerint 2013-ban csaknem 755 ezer amerikai turista utazott Görögországba, amely 35%-os fejlődés az előző évi eredményhez képest.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének megállapítása szerint a súlyos válságba jutott görög gazdaság számára pedig fontos kilábalási alap a turizmusból származó bevétel, amelynek kapcsán a Delta európai térségért felelős alelnöke, Perry Cantarutti elmondta, büszkék rá, hogy légitársaságuk az Athén és New York közötti légi összeköttetés biztosításával ilyen formán is hozzájárulhat ennek megsegítéséhez.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az üzemeltetett típust illetően a Delta Airbus A330-300-as, valamint Boeing 767-300ER gépeivel fog közlekedni az útvonalon, amelyek fedélzetei három-osztályos elrendezésben, business, premium economy és economy szolgáltatásokkal működnek.

Az összeköttetés szezonális lesz, az utolsó járat 2015. augusztus 31-én indul vissza Athénból.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!