Három géppel növelte Boeing 787-es rendelésállományát az Avianca. Kolumbia nemzeti légitársasága így összesen 15 darab Dreamlinerrel fog rendelkezni.

A kolumbiai légitársaság 2007-ben 12 darab Boeing 787-esre szóló igényével léptett a típust megrendelők egyre népesebb táborába. A kompozit anyagokból készülő, legújabb generációs szélestörzsű típusra érvényes rendelésállományát mai bejelentése értelmében további három géppel növelte az Avianca, amely egyébként a Star Alliance légiszövetség tagja.

A Boeing rendeléslistáján már eddig is szerepelt ez a három gép, de a felek csak a mai napon fedték fel a megrendelő kilétét. Az aktuális listaárak alapján a 15 darab Dreamlinerre szóló rendelés 3.1 milliárd dolláros üzletet jelent.

A ma kiadott közlemény nem tesz említést róla, de az Avianca korábbi tájékoztatása szerint az első Boeing 787-esük várhatóan 2014 áprilisában érkezik meg a flottába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Tizenöt darab Boeing 787-ese lesz a kolumbiai Avianca légitársaságnak (Fotó: Boeing Company)


A Boeing 787-es program igazi sikersztorinak ígérkezik: a kezdeti nehézségek után, amelyek javarészt az új kompozit-technológia bevezetéséből adódtak a gyár sorra adja át az új Dreamlinereket. A legújabb üzemeltető a LOT Polish Airlines, amelynek első gépe ma érkezett meg Varsóba.

A típusra már 58 ügyféltől több, mint 800 darab rendelést jegyez a Boeing. Nem hiába a gyorsítás: a gyáriak épp ezen a héten jelentették be, hogy immáron havi 5 gépet bocsájt ki az a két végszerelő üzemük, ahol az álomgépek összeszerelése folyik. A cél pedig nem kevesebb, mint 2013-ban elérni a havi 10 787-es gyártását.

A 787-es nemcsak költséghatékonyságban jár kategóriája élén, hanem utaskomfortja is új mércét teremtő jellegzetességekkel bír: A minden eddiginél nagyobb kabinablakok, valamint a hosszú utakon igen hasznos, alacsonyabb magasságnak megfelelő kabinnyomás csak a leggyakrabban emlegetett kényelmi felszerelései közé tartoznak a típusnak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!