Újabb leépítési hullám vár a Virgin Atlantic dolgozóira, a légitársaság több mint ezer dolgozóját küldi el, így igyekszik túlélni a következő 18 hónapot.

A BBC összeállítása szerint 1150 dolgozóját küldi el a Virgin Atlantic, miután a múlt héten megállapodott a hitelezőivel az 1,2 milliárd font értékű mentőcsomagról.

A légitársaság 10 ezer munkavállalójából korábban már elbocsátott 3500-at, bezárta a gatwicki bázist, és a most elfogadott pénzügyi segítség is csak arra elég, hogy a következő 18 hónapot átvészelje. A tárgyalást a héten kezdik meg a szakszervezetekkel a csoportos létszámcsökkentésről, illetve az önkéntes felmondás feltételeiről.

A Virgin azzal indokolta az újabb leépítést, hogy szükség van a költségek további csökkentésére, mivel az utasforgalom helyreállásáig ez a kulcsa az életben maradásnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A transzatlanti utazás volt a cég fő profilja, de még mindig nem tudni, hogy Európa és Amerika között mikor indulhat fejlődésnek a forgalom.

A Virgin Atlantic szerint az elmúlt fél év volt a legnehezebb a cég történelmében, de további megszorításokra van szükség.

A milliárdos Richard Branson és a Delta Air Lines által birtokolt brit légitársaság augusztus elején kért csődvédelmet. Az előzetes foglalásai 89 százalékkal estek a tavalyi szinthez képest, a cég 2020 második felében az egy évvel korábbi forgalom alig negyedével számol.