Ma tartotta alakuló ülését a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Repülés Világa Szakosztálya. Az új együttműködés célja a repüléssel rendszeresen foglalkozó újságírók szakmai összefogása és egy szervezetbe való tömörítése.

Timár Mátyás, a szakosztály szervezője, később az alakuló ülésen megválasztott elnöke bevezetőjében vázolta, hogy ma Magyarországon két nyomtatásban megjelenő repüléssel foglalkozó magazin létezik, amelyeket számos, a repülés különböző ágaival foglalkozó internetes oldal egészít ki. Ezen orgánumok szerkesztőit, cikkíróit egy és ugyanazon közösség, a repülés szeretete fűzi össze. A MÚOSZ Repülés Világa Szakosztály (REVISZ) ezen az alapon kívánja létrehozni szakmai szervezetét, amely hiánypótló is, mivel az újságírók szövetségének ez idáig nem volt kimondottan a légiközlekedéssel foglalkozó szakosztálya. A mai alakuló ülés ilyen vonatkozásban tehát történelminek tekinthető!

Napjaink magyar újságíró társadalmában mintegy 60 főre tehető azok száma, akik közvetlenül és rendszeresen foglakoznak a repüléssel. Timár Mátyás elmondása szerint a szakosztály alapítása kapcsán felkeresett kollégák túlnyomó része örömmel fogadta a kezdeményezést, így a REVISZ egyik alapítója, a spotterek körében jól ismert Hardy Mihály is, aki a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatójaként dolgozik.

A szervezet jövőjét, bővülését illetően fontos tudnivaló, hogy a szakosztályba, az alapítók egyöntetű egyetértéséből adódóan nemcsak újságíró szövetségi tagok, hanem külsős, a repülés világa iránt elhivatott kollégák is jelentkezhetnek. Márványi Péter, aki szintén alapító tagja a szakosztálynak felszólalásában nyitást kezdeményezett, „az újságírással némileg rokontevékenységet űző” spottertársadalom felé is, amelyet igencsak pozitívan fogadott az alakuló ülés tagsága. Zsille Péter, aki maga is rendszeresen fotóz repülőgépeket kiemelte a spotterek tevékenységének nemzetközi jellegét. Timár Mátyás, aki korábban a ferihegyi Repülőtéri Magazin főszerkesztője volt külön is üdvözölte ezt az irányvonalat és szorgalmazta az együttműködés elmélyítését.

Az alakuló ülést követően a REVISZ fel kívánja venni a kapcsolatot minden olyan hazai szervezettel és intézménnyel, amelyek a repülésben érintettek, legyen az polgári, vagy katonai kötődésű. Az alapítók minél szorosabb együttműködésre kívánnak törekedni a Budapest Airport Zrt.-vel és a magyar légiforgalmi irányítást működtető HungaroControllal. Ugyanígy megfogalmazódott az igény a Liszt Ferenc repülőtéren működő nagy karbantartó vállalatok, az Aeroplex Kft. (ACE), valamint a Lufthansa Technik felkeresése iránt is és a felsorolásból természetesen nem lehet kihagyni a Magyarországon jelenlévő légitársaságokat, repülőszövetségeket sem, illetőleg azokat a turisztikai, idegenforgalmi cégeket, amelyek érintettek a légiközlekedési iparágban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A REVISZ célja az idei, alakuló évre tehát egyrészt az integráció, a sajtóban dolgozó munkatársak összegyűjtése, másrészt a kapcsolatépítés azokkal a repülési ágazatokkal, amelyekkel a szakosztály működése során szoros együttműködést kíván fenntartani.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!