Lezárta első öt Boeing 787-es Dreamlinerére szóló finanszírozási tárgyalásait a LOT Polish Airlines, amellyel anyagi szempontból is biztosítottá vált a gépek átvétele.

Marcin Piróg, a LOT vezérigazgatója és Fred Hochberg, az Amerikai Egyesült Államok Export-Import Bankjának elnök-vezérigazgatója, valamint Jon Byron, az Apple Bank for Saving alelnöke november 5-én hétfőn, Lengyelország washingtoni nagykövetségén írták alá azt a szerződést, amely értelmében lezárták a légitársaság Boeing 787-es beszerzési programjának finanszírozási kereteit.

A szerződés aláírásával finanszírozási szempontból biztosítottá vált a lengyel nemzeti légitársaság első öt darab Boeing 787-8 típusú utasszállító repülőgépének átvétele.

A LOT első Boeing 787-ese a tervek szerint november 15-én kerül átadásra és 2013 márciusáig bezárólag a légitársaság flottája már öt darab Dreamlinert fog számlálni. A vállalat összesen 8 darabot rendelt a típusból, amely a hosszú távú járatokat jelenleg repülő Boeing 767-300-asokat hivatott váltani.

A lengyelek igazi büszkesége a Boeing 787-es, hiszen a LOT Polish Airlines az európai légitársaságok között elsőként állítja forgalomba az amerikai repülőgépgyár legújabb generációs nagy hatótávú típusát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


SP-LRA első felszállása 2012. október 18-án (Forrás: LOT Polish Airlines TV – YouTube Channel)

Az SP-LRA lajstromú 787-es, amelyet elsőként vesz át a vállalat 2013. január 16-án teljesíti első hosszú távú menetrendszerű járatát Varsó és Chicago között. Ezt megelőzően azonban a LOT a személyzet hathatós gyakorlatszerzése érdekében rövid távú, európai útvonalakra állítja szolgálatba a gépet.

Az első európai 787-es “belföldi körútja” december 14-én veszi kezdetét Prágában, de 2013 januárjában – mint arról már többször beszámoltunk, a tervek szerint 11-én, 12-én, 13-án és 14-én este, a LOT531/532-es járatokon a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren is tiszteletét teszi a típus.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!