Hat darab Airbus A321neo típussal egészítette ki már érvényben lévő megrendeléseit a TransAsia Airways. Az útvonalhálózat bővítése érdekében rendelt üzemanyag takarékos Airbusok Pratt&Whitney PW1100G hajtóművekkel érkeznek a légitársasághoz.

A ma bejelentett megrendeléssel a tajvani légitársaságnak összesen 29 darabos rendelésállománya van az Airbus egyfolyosós típuscsaládjára. Ebből 11 gépet már átadott az európai repülőgépgyár; jelenleg 12 darab A321neo, valamint 6 darab Sharklettel szerelt, hagyományos A321 vár még átadásra.

A TransAsia Airways flottája rövidesen szélestörzsű repülőgéppel is rendelkezni fog, a vállalatnak ugyanis két darab vadonatúj Airbus A330-300-asra van fix rendelése, amelyből az első gépet még az idei év folyamán szállítja a toulouse-i gyártó.


Az elsősorban regionális járatokat kínáló TransAsia útvonalhálózatának fejlesztése érdekében döntött újabb Airbus A321-esek beszerzése mellett. Az első 6 gépes A321neo megrendelését 2011 júniusában írta alá a légitársaság. Akkor még nem lehetett tudni, hogy a cég a két választható hajtómű, a CFM International kínálta LEAP-X, vagy a Pratt&Whitney PW1100G típusa mellett dönt-e, így a mai tulajdonképp a hajtóműválasztás bejelentése is egyben.

Az A321neo a költséghatékonyság jegyében újratervezett A320-as típuscsalád legnagyobb típusváltozata. Az új generációs hajtóművek, valamint az új szárnyvég-technológia, a Sharklet révén a típusra 15%-os üzemanyag takarékosságot ígér a gyártó.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!